Aceasta reteta de chiftelute de vinete cu parmesan este o reteta din bucataria greceasca. Se pregateste foarte usor si rapid, in mod asemanator cu reteta de chiftele de dovlecei la cuptor. Doar coacerea vinetelor dureaza mai mult. Putem aromatiza aceste chiftelute de vinete cu patrunjel, busuioc, cimbru sau menta, dupa preferinta. Aceste chiftelute de vinete cu parmesan sunt fine, moi si foarte gustoase. Eu le-am prajit in baie de ulei, dar se pot face si la cuptor. Le putem servi simple, cu sos de rosii sau cu un sos de iaurt.

 

Ingrediente pentru reteta de chiftelute de vinete cu parmezan:

 

  • 500 gr pulpa de vinete coapte (3 vinete crude medii)
  • 50 gr parmesan ras
  • 80 gr miez de nuca maruntit in blender
  • 70 gr pesmet (7-8 linguri)
  • 2 galbenusuri
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • faina (sau pesmet) pentru formarea chiftelutelor)
  • ulei pentru prajit

Chiftelute de Vinete cu Parmesan poza 1

 

Reteta de chiftelute de vinete cu parmesan – ingrediente pentru sosul de rosii:

 

  • 1 kg de rosii proaspete razuite sau pasate in blender
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 crengute de busuioc
  • 1 ardei iute mic sau fulgi de ardei (optional)
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de chiftelute de vinete cu parmezan- ingrediente pentru sosul de iaurt:

 

  • 3 linguri iaurt
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingurita praf de curry

Chiftelute de Vinete cu Parmesan poza 8

 

Reteta de chiftelute de vinete cu parmesan – mod de preparare:

 

  1. Coacem vinetele pe tigaie sau la cuptor. Le curatam de coaja si le lasam sa se scurga bine se lichid. Le mai presam si cu mana, vinetele trebuie sa fie bine scurse.

2. Tocam marunt vinetele, ca pentru salata. Le punem intr-un bol incapator si le amestcam cu restul de ingrediente. Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

3. Formam chiftelute mici si le dam prin faina.

4. Incalzim uleiul intr-o craticiora mica si prajim chiftelutele la foc mediu, cate putine odata, in baie de ulei pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe o farfurie pe care am asezat hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

   Chiftelute de Vinete cu Parmesan poza 2

5. Pregatim sosul de rosii. Incalzim uleiul intr-o tigaie si adaugam usturoil taiat felii subtiri. Il calim o jumatate de minut, ca sa-si lase aroma si adaugam rosiile, ardeiul iute (sau fulgii de ardei), sarea si piperul si fierbem sosul 15-20 minute, pana se ingroasa. Punem busuiocul si lasam sosul sa se raceasca. Il punem intr-un bol si il servim impreuna cu chiftelutele.

6. Pregatim sosul de iaurt. Amestecam iaurtul cu maioneza si praful de curry si il servim cu chiftelutele de vinete.

Chiftelute de Vinete cu Parmesan poza 3

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Chiftelute de Vinete cu Parmezan
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii