Aceasta reteta de chiftele la cuptor cu cartofi si sos bechamel este o alegere perfecta pentru un pranz delicios. Mie imi plac foarte mult mancarurile cu carne tocata, in special chiftelele. De obicei, prepar chiftele marinate cu spaghete si chiftele cu sos de rosii si orez sau piure de cartofi.
Astazi am pregatit chiftele la cuptor si sos bechamel si am pus printre chiftele felii de cartofi, pe care i-am fiert intregi timp de 10 minute. Reteta de chiftele la cuptor cu sos bechamel se prepara foarte usor. Punem chiftelele direct in tava, fara a fi prajite in prealabil, pe un strat de felii de cartofi. Printre chiftele asezam felii de cartofi, apoi acoperim ingredientele cu sos bechamel. Coacem aceste chiftele la cuptor cu sos bechamel in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.
Ingrediente pentru reteta de chiftele la cuptor cu cartofi si sos bechamel:
- 1 kg cartofi
- 500 gr carne de porc tocata
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 felii de paine
- 1 ou
- 50 gr cascaval ras
- 2-3 liguri patrunjel
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper proaspat macinat
Ingrediente pentru sosul bechamel:
- 500 ml lapte
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de faina
- 1 galbenus
- putina nucsoara
- putina sare
Reteta de chiftele la cuptor cu cartofi si sos bechamel – mod de preparare:
- Preparam chiftelele. Calim in putin ulei ceapa, pana se inmoaie si se evapora lichidul pe care il lasa. Amestecam carnea tocata cu ceapa si cu restul de ingrediente si framantam bine amestecul. Lasam compozita de chiftele la frigider pentru 20 minute.
2. Fierbem cartofii intregi timp de aproximativ 10 minute. Ii curatam de coaja si-i taiem rondele. Ii condimentam cu sare, piper si oregano.
3. Scoatem compozitia de chiftele din frigider si formam chiftele rotunde.
4. Ungem cu unt tava in care coacem chiftelele si acoperim baza tavii cu felii de cartofi. Asezam chiftelele in tava si punem felii de cartofi printre chiftele si pe langa peretii tavii.
5. Preparam sosul bechamel. Topim untul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam cu un tel de sarma pana faina absoarbe tot untul. Adaugam putin lapte cald si amestecam energic. Continuam sa turnam treptat cate putin lapte, amestecand incontinuu pana incorporam tot laptele. Fierbem sosul 2-3 minute, pana se mai ingroasa. Oprim focul si adaugam galbenusul, sarea si nucsoara si amestecam bine.
6. Acoperim chiftelele si cartofii cu sosul bechamel si presaram deasupra cascavalul ras.
7. Introducem tava cu chiftele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45 minute, pana mancarea se rumeneste frumos.
Servim chiftelele calde, alaturi de o salata.