Negresa de Post cu Gem si Nuci

0
41117

Negresa de post cu gem si nuci este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Nu avem nevoie de mixer, amestecam ingredientele solide cu cele lichide cu telul de sarma sau cu o spatula. Aceasta negresa de post cu gem si nuci este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata.

La prepararea acestei retete de negresa de post cu gem si nuci eu am folosit un borcan de 400 gr gem de prune, dar putem folosi orice fel de gem. Pentru aroma eu am pus esenta de rom, dar putem pune si esenta de vanilie sau coaja de portocala razuita. Am pregatit glazura din zahar pudra, apa, ulei si cacao, la fel ca la reteta de negresa de post cu visine.

Coacem prajitura intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm sau intr-o tava dreptunghiulara de 25 cm x 16 cm in care asezam hartie de copt (sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina). Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile.

Negresa de Post cu Gem si Nuci – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu gem si nuci:

Ingrediente pentru negresa:

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 30 gr cacao
  • 100 gr nuci maruntite pentru compozitie + 50 gr pentru ornat
  • 400 gr gem de prune (sau alt gem)
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • putina sare

Ingrediente pentru glazura:

  • 6 linguri apa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao

Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu gem si nuci

Reteta de negresa de post cu gem si nuci – mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 170 grade. Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Cernem faina si o amestecam cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea

2. In alt bol amestecam apa minerala calduta cu zaharul, uleiul si esenta de rom. Turnam treptat amestecul de ingrediente solide si amestecam energic cu un tel de sarma pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam gemul si nucile si amestecam pana le incorporam. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, sa curga usor.Pregatim compozitia pentru prajitura

3. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem negresa de post cu gem si nuci in cuptorul preincalzit la 170°C timp de 40-45 minute.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt

4. Cand prajitura este gata, pregatim glazura. Intr-o craticioara punem apa si zaharul la fiert pana dau in clocot. Adaugam cacaua si uleiul si fierbem glazura pana se ingroasa putin. Cand prajitura este gata, pregatim glazura. Intr-o craticioara mica punem apa cu zaharul la fiert pana da in clocot. Adaugam cacaua si uleiul si fierbem glazura pana se ingroasa putin.5. Turnam glazura calda peste prajitura rece. Ornam prajitura cu nuci maruntite.

Negresa de Post cu Gem si Nuci

5. Taiem prajitura dupa ce s-a racit complet.

Negresa de Post cu Gem si Nuci

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Negresa de Post cu Gem si Nuci
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 20 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.