Negresa de post cu gem si nuci este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Nu avem nevoie de mixer, amestecam ingredientele solide cu cele lichide cu telul de sarma sau cu o spatula. Aceasta negresa de post cu gem si nuci este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata. La prepararea acestei retete de negresa de post cu gem si nuci eu am folosit un borcan de 400 gr gem de prune, dar putem folosi orice fel de gem. Pentru aroma eu am pus esenta de rom, dar putem pune si esenta de vanilie sau coaja de portocala razuita. Am pregatit glazura din zahar pudra, apa, ulei si cacao, la fel ca la reteta de negresa de post cu visine.

Coacem aceasta negresa de post cu gem si nuci intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm sau intr-o tava dreptunghilara de 25*16 cm in care asezam hartie de copt (sau o ungem cu ulei si o tapetam cu faina). Daca folositi o tava mai mare trebuie sa mariti cantitatile.

Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu gem si nuci:

  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar brun
  • 100 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 30 gr cacao
  • 100 gr nuci maruntite + 50 gr ( pentru ornat)
  • 400 gr gem de prune ( sau alt gem)
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • putina sare

Glazura:

  • 6 linguri apa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao

Reteta de negresa de post cu gem si nuci – mod de preparare:

  1. Incalzim cuptorul la 170 grade. Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Negresa de Post cu Gem si Nuci poza 3

2. In alt bol amestecam apa minerala calduta cu zaharul, uleiul si esenta de rom. Turnam treptat amestecul de ingrediente solide si amestecam energic cu un tel de sarma pana obtinem o compozitie, omogena. Adaugam gemul si nucile si amestecam pana le incorporam. Compozitia trebuie sa aiba consistenta aluatului de chec, sa curga usor.

  Negresa de Post cu Gem si Nuci poza 4

3.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

  Negresa de Post cu Gem si Nuci poza 5

4. Coacem negresa de post cu gem si nuci in cuptorul preincalzit la 170 timp de 40- 45 minute. Cand prajitura este gata, pregatim glazura. Intr- craticioara mica punem apa cu zaharul la fiert pana da in clocot. Adaugam cacaua si uleiul si fierbem glazura pana se ingroasa putin. Turnam glazura calda peste prajiura rece. Ornam prajitura cu nuci maruntite.

Taiem aceasta negresa cu gem si nuci dupa ce s-a racit complet.

Negresa de Post cu Gem si Nuci poza 7

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Negresa de Post cu Gem si Nuci
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)