O reteta de oua ochiuri originala, gustoasa si foarte aspectuoasa, care va va incanta atat papilele gustative cat si simtul estetic!
Ouale sunt o sursa excelenta de proteine si alte substante nutritive vitale organismului uman: acizi grasi omega-3, proteine, fosfor, zinc, vitaminele A, B, D si E. Cea mai mare parte a vitaminelor se afla in galbenus, dar si albusul este o sursa buna de proteine si, in plus, contine o cantitate mica de colesterol.
Reteta de oua ochiuri cu spanac si flori de dovlecel este o solutie ideala pentru un mic dejun delicios si consistent.
Florile de dovlecel sunt folosite foarte mult in bucataria italiana si sunt considerate delicatese. Se pot adauga in salate si in omlete sau se pot umple cu branza. Pentru a pregati flori de dovlecel umplute cu branza se face o compozitie din apa si faina, putin mai groasa ca cea de clatite, in care se afunda inflorescentele umplute cu branza si se prajesc in ulei incins. Sunt delicioase!
Pentru a pregati corect reteta de oua ochiuri cu spanac si flori de dovlecel incalzim uleiul la foc mic si punem ouale in tigaie inainte ca uleiul sa se incinga, atunci cand este doar caldut.
Ingrediente pentru reteta de oua ochiuri cu spanac si flori de dovlecel:
- 2 oua
- 5-6 frunze spanac baby
- 5-6 petale de flori de dovlecel
- ulei sau unt (pentru prajit)
- sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
- Spalam ouale si le stergem cu hartie de bucatarie. Le spargem intr-o farfurie pentru a ne asigura ca nu este nici unul stricat (sau prea vechi).
- Punem destul ulei sau unt intr-o tigaie de marime medie si il incalzim la foc mic. Imediat ce uleiul s-a incalzit fara sa se incinga (sau untul s-a topit) punem ouale in tigaie de la inaltime mica.
- Imediat ce vedem ca albusul incepe sa se inchege inclinam putin tigaia, luam cu o lingura ulei incins si il punem peste galbenusuri pentru a se praji in acelasi timp cu albusurile. Repetam de 3-4 ori, apoi punem frunzele de spanac si petalele de flori de dovlecel. Acoperim tigaia cu un capac pentru a pastra temperatura inauntrul tigaii si galbenusurile sa se prajeasca complet.
- Continuam prajirea cel mult o jumatate de minut, deoarece altfel galbenusurile se intaresc. Luam tigaia de pe foc, o miscam putin ca sa se dezlipeasca ouale si le lasam sa alunece intr-o farfurie.
Am pregatit o reteta delicioasa de oua ochiuri!
Servim ouale ca atare sau cu branza si paine proaspata.
Pofta buna!
Retete mic dejun cu oua – preparate din oua pentru mic dejun
Mai jos puteti vedea si alte retete cu oua pentru micul dejun (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).
Oua posate in sos de rosii (shakshuka)
Omleta greceasca cu rosii (strapatsada)
Omleta cu ciuperci, smantana si cascaval
Omleta cu paste, bacon si parmezan
Mini omlete cu legume si cascaval la cuptor