Reteta de omleta cu paste se poate prepara cu paste de orice tip, pe care le-am fiert pentru o alta reteta si nu le am consumat pe toate. Ori de cate ori ne raman paste fierte putem facem un nou fel de mancare intr-un timp record. Daca incercati aceasta omleta cu siguranta alta data cand veti fierbe paste veti pune o cantitate mai mare ca sa o puteti face din nou.

Omleta cu paste este o omleta consistenta, gustoasa si in acelasi timp economica deoarece ii putem imbogati gustul cu cateva ingrediente care ne-au mai ramas in frigider si pe care vrem sa le terminam. In aceasta omleta putem sa folosim aproape orice: pui sau carne gatita din ziua precedenta, bacon, diverse mezeluri, sos de rosii, mazare fiarta,  ardei, ciuperci si mirodenii proaspete sau uscate.

Folosind ca baza pentru omleta paste fierte si oua, putem sa preparam des aceasta reteta si nu ne vom plictisi de ea pentru ca putem sa-i dam de fiecare data alt gust folosind ingrediente diferite.

Omleta se poate consuma si rece, o putem lua la serviciu sau o putem pune in pachetul pentru scoala al copiilor.

 

Ingrediente pentru reteta de omleta cu paste (pentru 2 portii):

 

  • 100 gr paste fierte
  • 4 oua
  • 4 linguri de lapte
  • 150 gr bacon
  • 4 linguri de parmezan ras (sau cascaval sau branza)
  • 3 linguri de ulei
  • marar sau patrunjel (dupa preferinta)
  • sare
  • piper

 

Reteta de omleta cu paste – mod de preparare:

 

  1. Batem ouale cu laptele intr-un bol, adaugam parmezanul ras, sarea, piperul si verdeata si amestecam.
  1. Intr-o tigaie punem uleiul si calim baconul taiat marunt. Adaugam pastele fierte si le amestecam cu baconul.

Tip: Gustul omletei cu paste va fi si mai bun daca inlocuim uleiul cu o lingura de unt.

  1. Turnam peste paste ouale batute amestecate cu parmezan si cu celelalte ingrediente si micsoram focul (foc mediu).
  1. Cand omleta s-a rumenit pe partea de jos, o intoarcem pe cealata parte cu ajutorul unei farfurii mai mari decat tigaia sau cu un capac de oala. Punem farfuria deasupra tigaii si apasam bine, iar cu cealata mana intoarcem tigaia. Lasam apoi omleta sa alunece inapoi in tigaie si o rumenim si pe cealalta parte.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Omleta cu Paste, Bacon si Parmezan
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)