Omleta cu Ciuperci, Smantana si Cascaval

0
5739

Reteta de omleta cu ciuperci, smantana si cascaval este o solutie rapida pentru micul dejun sau pentru momentele in care nu avem mancare gatita si trebuie sa pregatim ceva in timp scurt. Omletele se pot prepara simple sau pot fi imbogatite cu o gama foarte larga de ingrediente. Iata cateva ingrediente pe care le avem mereu la indemana si cu care putem pregati omlete foarte gustoase:

  • carnat sau bacon taiat marunt, rumenit putin in tigaie (fara ulei)
  • ketchup, mustar, boia de ardei dulce si putina branza rasa
  • ardei, dovlecei, rosii tocate marunt si calite in putin ulei
  • cartofi prajiti ramasi de la alta masa, pe care ii taiem in bucati mici si ii incalzim in putin ulei
  • orice tip de branza din care ne-a ramas cantitati mici, pe care mai intai o maruntim cu o furculita si o aromatizam cu oregano sau cu cimbru
  • carne fripta sau fiarta care a ramas de la alta masa, taiata in bucati mici
  • rosii proaspete tocate marunt, condimentate cu ketchup (dupa gust) si putina boia de ardei dulce

Pentru aceasta reteta de omleta am folosit ciuperci proaspete.

Ingrediente pentru reteta de omleta cu ciuperci (pentru 4 portii):

  • 250 gr ciuperci proaspete taiate felii subtiri
  • 4 oua
  • 1 ceapa mica tocata marunt
  • 100 ml smantana de gatit
  • 80 gr cascaval
  • 1 lingura de ulei
  • 30 gr unt
  • marar tocat (dupa gust)
  • sare
  • piper
  • putin piper cayenne

Reteta de omleta cu ciuperci – mod de preparare:

  1. Curatam ciupercile de pielita de deasupra cu ajutorul unui cutit subtire sau le stergem cu hartie de bucatarie si le taiem felii subtiri.
  1. Curatam ceapa si o tocam marunt. Spalam mararul, il uscam cu hartie de bucatarie si il tocam marunt.
  1. Incalzim uleiul si untul intr-o tigaie si calim ciupercile impreuna cu ceapa, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
  1. Batem ouale cu smantana de gatit, adaugam mararul, sarea si piperul.
  1. Punem amestecul de oua si smantana peste ciuperci si presaram cascavalul ras.
  1. Lasam omleta cu ciuperci sa se inchege la foc mediu, miscand din cand in cand tigaia. Verificam daca s-a prajit ridicand putin omleta, apoi o intoarcem pe cealalta parte cu ajutorul unei farfurii intinse (sau cu un capac de cratita) pe care o asezam deasupra tigaii. Apasam bine cu o mana farfuria (sau capacul), iar cu cealalta mana intoarcem tigaia. Apoi lasam omleta cu ciuperci sa alunece usor in tigaie si o prajim si pe cealalta parte.

Servim omleta cu felii de paine proaspata unse cu unt si cu felii de rosii proaspete.

Omleta cu Ciuperci

Omleta cu Ciuperci

Omleta cu Ciuperci

Omleta cu Ciuperci

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Omleta cu Ciuperci, Smantana si Cascaval
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.