Aceasta omleta greceasca cu rosiiστραπατσαδα sau καγιανασ este una dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din bucataria greceasca care se pot prepara in timpul verii. Omleta greceasca cu rosii se poate sevi la orice ora, ca fel principal la pranz sau ca mic dejun, cu paine prajita sau pita greceasca. Chiar daca este o reteta foarte simpla si rapida, gustul acestei omlete este deosebit de bun. Aceasta omleta greceasca cu rosii se poate prepara in foarte multe variante, dupa preferintele fiecaruia. Se poate prepara simpla, numai cu rosii proaspete razuite sau tocate marunt, oua si ulei de masline. Sau se pot adauga diferite legume: ceapa, ardei, plante aromatice si branza feta. Eu am preparat o varianta de omleta greceasca cu branza feta si busuioc proaspat.

Ingrediente pentru reteta de omleta greceasca cu rosii – strapatsada:

  • 500 gr rosii bine coapte razuite (fara coaja si seminte)
  • 4-5 oua
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2-3 crengute de busuioc (sau patrunjel)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 50 gr branza feta maruntita + 50 gr (pentru servit)

Omleta Greceasca cu Rosii Strapatsada poza 2

Reteta de omleta greceasca cu rosii – strapatsada – mod de preparare:

  1. Taiem rosiile pe jumatate, le inlaturam semintele si le razuim pe razatoarea cu gauri mari. Le punem intr-un bol si le amestecam cu putina sare si o lingurita de zahar.

Omleta Greceasca cu Rosii Strapatsada poza 3

2. Curatam 2 catei de usturoi si-i taiem pe lung in felii subtiri.

3. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si calim feliile de usturoi timp de o jumatate de minut, ca sa-si lase aroma. Adaugam rosiile, oregano, sarea si piperul. Avem grija sa nu punem multa sare, deoarece branza poate sa fie destul de sarata. Fierbem rosiile la foc mediu timp de aproximativ 15-20 minute, pana isi schimba culoarea si se evapora lichidul. Rosiile trebuie sa ramana totusi mustoase, sa nu fie prea scazute.

 

4. In timp ce fierb rosiile, spargem ouale intr-un castron si intepam galbenusurile cu o furculita, ca sa se imprastie. Nu batem ouale ca pentru omleta, doar le amestecam numai o singura data cu o furculita.

  

5. Adaugam 50 gr de branza maruntita peste rosiile din tigaie.

  

Amestecam branza in sosul de rosii si adaugam ouale in tigaie, la foc mediu. Amestecam usor cu o furculita timp de 2-3 minute, formand gauri in care sa patrunda oul crud. Tot secretul pentru omleta greceasca este aici: luam tigaia de pe foc imediat ce albusul se aspreste. Vrem ca omleta sa fie moale si mustoasa. Altfel, omleta va semana cu un piure cu aspect de “burete”, si nu va fi gustoasa. Presaram omleta cu busuioc sau patrunjel si amestecam.

  Omleta Greceasca cu Rosii Strapatsada poza 6

Servim aceasta omleta greceasca pe felii de paine prajita ornata cu branza feta si verdeata si cu un pahar de ouzo cu multa gheata!!

Omleta Greceasca cu Rosii Strapatsada poza 7Omleta Greceasca cu Rosii Strapatsada poza 8

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Omleta Greceasca cu Rosii - Strapatsada
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii