O reteta de salata de pui cu legume si maioneza care impresioneaza prin aspectul apetisant si prin delicioasa combinatie de gusturi!

Am aceasta reteta de salata de pui cu legume si maioneza de la o prietena din Moldova de peste Prut. Mi-a placut foarte mult si o fac intotdeauna cand am musafiri la masa. Toti sunt impresionati de aspectul si gustul ei si imi cer reteta. Salata de pui cu legume si maioneza pe care v-o propun astazi este o salata foarte aspectuoasa, intr-o combinatie de multe culori, consistenta si in acelasi timp racoritoare. Este foarte economica si usor de facut, din alimente pe care le avem intotdeauna in casa.

 

Ingrediente pentru reteta de salata de pui cu legume si maioneza:

 

  • 1piept de pui
  • 200gr de maioneza
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • o bucata de varza alba
  • o bucata varza rosie
  • 1 sfecla rosie proaspata
  • 1 ceasca de mazare fiarta
  • 50 ml ulei

 

Mod de preparare reteta de salata de pui cu legume si maioneza:

 

  1. Taiem pieptul de pui in bucati mai mici, il condimentam cu sare, piper si praf de usturoi si il frigem pe tigaie. Dupa ce s-a fript, il taiem in in bucatele mici, pe care le punem in centrul unui platou.
  2. Cartofii se taie felii subtiri, se prajesc si se scot pe o farfurie in care am pus hartie de bucatarie ca sa se absoarba uleiul.
  3. Morcovii se rad prin razatoarea cu gauri mari si se pun intr un bol.
  4. Sfecla se rade in acelasi mod si se pune in alt bol. Dupa ce radem sau taiem fiecare leguma colorata (sfecla, varza rosie ) trebuie sa ne spalam si sa uscam mainile ca sa nu se coloreze legume albe. Tot asa procedam si cand asezam legume pe platou.
  5. Se toaca marunt varza alba si varza rosie (atentie: nu pe acelasi tocator si nu cu acelasi cutit!) si se pun in boluri separate.
  6. Mazarea se fierbe, se scurge de apa si se pune intr-un bol.
  7. Pe fiecare leguma din bol se pune putina sare si suc de lamaie.
  8. Din fiecare leguma se ia cat incape in mana, presam legumele in pumn pentru a se scurge lichidul in exces, si le punem de jur imprejurul carnii de pui, alternativ pana umplem platoul, avand grija sa punem din toate legumele, inclusiv cartofii prajiti.
  9. Deasupra carnii de pui punem maioneza, acoperind carnea si ornam cu putin patrunjel tocat.
  10. Asezam platoul pe masa si doar in momentul in care dorim sa servim salata amestecam toate ingredientele.

Pofta buna!!!

 

 

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata de Pui cu Legume si Maioneza
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)