Aceasta reteta de salata asortata poate fi pregatita in special iarna, cand legumele proaspete sunt mai putine. Salata asortata se face din legume fierte: cartofi, morcovi, sfecla, porumb si ceapa verde, pe care le asezam in straturi intr-o tava dreptunghiulara de chec. Pe fiecare strat de legume punem un strat subtire dintr-un sos facut din maioneza si iaurt gras.
Se lasa doua ore la frigider, apoi se rastoarna pe un platou si se taie felii groase. Este o salata foarte gustoasa, consistenta si aspectuoasa. Ideea pentru aceasta salata am luat-o de pe site-ul www.argiro.gr.

 

Ingrediente pentru reteta de salata asortata:

 

  • 5 cartofi fierti
  • 5 morcovi fierti
  • 4 sfecle fierte
  • 200 gr porumb fiert
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura maioneza
  • 2 linguri de iaurt gras
  • 3 linguri parmezan sau cascaval picant
  • suc de lamaie
  • otet
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • crema de otet balsamic pentru decor (optional) Salata Asortata de Legume Fierte poza 1

 

Reteta de salata asortata – mod de preparare:

 

1. Spalam bine legumele, le fierbem si le scurgem de apa. Le razuim in boluri separate. Tocam ceapa verde si mararul. Intr-o tava dreptunghiulara pentru chec asezam membrana pentru alimente.

2. Aromatizam fiecare leguma in parte cu sare, piper, lamaie sau otet, dupa preferinta. Intr-un bol mic amestecam o lingura de maioneza cu doua linguri de iaurt gras si putina sare.

3. Amestecam bine cartofii cu boabele de porumb, ceapa verde, mararul si parmezanul (sau cascavalul). Oprim o treime din acest amestec pentru stratul de deasupra.

4. In tava captusita cu membrana pentru alimente asezam amestecul de cartofi. Deasupra punem un strat subtire din sosul de iaurt si maioneza.
Asezam un strat de morcovi, punem peste ei putin din sosul de iaurt si maioneza, apoi asezam un strat de sfecla. Ungem cu sos si punem ultimul strat din amestecul de cartofi pe care l-am oprit.

Salata Asortata de Legume Fierte poza 2

5. Acoperim tava cu membrana si o punem la frigider pentru doua ore, ca sa se stabilizeze.

6. Rasturnam tava cu salata pe un platou si o ornam cu felii de sfecla si crema de otet balsamic. Salata asortata se poate servi simpla, cu paine, sau poate fi o buna garnitura pentru carne sau peste.

Salata Asortata de Legume Fierte poza 4Salata Asortata de Legume Fierte poza 5Salata Asortata de Legume Fierte poza 6

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Salata Asortata de Legume Fierte
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)