Aceasta reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor este deosebit de gustoasa. Pentru reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor preparam cartofii intr-un mod putin diferit, ca sa fie crocanti si sa nu absoarba mult ulei. Cartofii taiati felii se fierb mai intai doua minute in apa care clocoteste. Se scot cu spumiera intr-o strecuratoare, ca sa se scurga de apa. Ii uscam bine cu hartie de bucatarie si ii prajim in mult ulei, cat sa ii acopere complet.

Sosul dulce acrisor este ideal sa fie consumat cu cartofi prajiti si peste. Acest sos este un amestec de ardei capia la otet, usturoi, crema de otet balsamic, ulei si lamaie. Aceste ingrediente pasate in blender devin o crema aromata, o combinatie putin picanta, cu gust dulce acrisor. Sosul este atat de gustos ca poate fi consumat si simplu, cu felii de paine prajita. Cand am pregatit aceasta reteta m-am inspirat dintr-o reteta a lui Vasilis Kallidis.

 

Ingrediente pentru reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor (pentru 4 portii):

 

  • 1 kg de peste (orice tip de peste)
  • 1 kg de cartofi
  • 300 ml ulei
  • 3 linguri malai
  • 3 linguri de faina
  • sare

 

Reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor – ingrediente pentru sosul dulce acrisor:

 

  • 3 ardei kapia la otet
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri crema de otet balsamic (sau otet balsamic + 1 o lingurita de miere)
  • 2 linguri suc de lamaie

 

Reteta de peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor – mod de preparare:

 

  1. Curatam pestele de solzi, il spalam si il uscam cu hartie de bucatarie. Cu un cutit bine ascutit il crestatm in cateva locuri pe ambele parti, il presaram cu sare pe interior si pe exterior si il lasam la frigider pana pregatim cartofii.
  1. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii. Punem sa fiarba apa intr-o cratita si cand incepe sa clocoteasca punem cartofii. Ii fierbem doua minute. Ii scoatem cu spumiera si ii punem intr-o strecuratoare, sa se scurga de apa.
  2. Uscam cartofii cu hartie de bucatarie si ii prajim in mult ulei incins. Uleiul trebuie sa acopere cartofii. Cartofii prajiti in acest mod sant crocanti si nu absorb mult ulei. Scoatem cartofii pe o farfurie pe care am asezat hartie de bucatatrie.
  1. Scoatem pestele de la frigider, il tavalim printr-un amestec de faina si malai si il prajim in uleiul in care am prajit cartofii. Scoatem pestele pe un platou pe care am asezat hartie de bucatarie, pentru a se absorbi surplusul de ulei.
  1. Pregatim sosul dulce acrisor. Pasam in blender ardeii kapia taiati bucati, usturoiul, crema de otet balsamic, uleiul si sucul de lamaie pana devin o crema fina.
  1. Asezam pe un platou pestele impreuna cu cartofii si bolul cu sos dulce acrisor.

Peste Prajit cu Cartofi si Sos Dulce Acrisor poza 2Peste Prajit cu Cartofi si Sos Dulce Acrisor poza 3

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Peste prajit cu cartofi si sos dulce acrisor
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)