Home Retete Culinare Retete cu peste & fructe de mare File de Rechin la Tigaie cu Branza Feta

File de Rechin la Tigaie cu Branza Feta

0
File de Rechin la Tigaie cu Branza Feta
File de Rechin la Tigaie cu Branza Feta

Aceasta reteta de file de rechin la tigaie cu branza feta (galeos saganaki) este o reteta din bucataria greceasca, asemanatoare cu reteta de creveti la tigaie. De obicei, grecii consuma carnea de rechin prajita, alaturi de skordalia – o salata de cartofi fierti si zdrobiti impreuna cu mult usturoi, ulei de masline si putin otet. Grecii sunt si mari consumatori de fructe de mare, avand retete minunate cum ar fi retetele de caracatita cu paste, paste cu creveti, calamar umplut, peste cu legume si lamaie.

File de rechin se gaseste, de obicei congelat, la supermarket. Eu am avut file de rechin proaspat, cumparat din piata de peste din Atena. Aceasta reteta de file de rechin la tigaie cu branza feta este delicioasa si se prepara extrem de usor. Fileurile de rechin trebuie presarate cu sare si stropite cu suc de lamaie cu cel putin 2 ore inainte de preparare. In rest, prepararea dureaza cel mult 20 minute.

Fileul de rechin preparat dupa aceasta reteta se serveste cu paine proaspata si cu o bautura tare (ouzo, tsipouro). Eu am servit acest file de rechin la tigaie cu  o paine cu susan foarte gustoasa si cu οuzο, o bautura traditionala greceasca.

Ingrediente pentru reteta de file de rechin la tigaie cu branza feta:

  • 600 gr file de rechin
  • 100 gr creveti (optional)
  • 150 gr branza feta
  • 250 ml apa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita mustar dulce
  • 1 lingura faina
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingurita oregano
  • ½ lingurita praf de chimen
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat

Ingrediente pentru reteta de file de rechin la tigaie cu branza feta

Reteta de file de rechin la tigaie cu branza feta – mod de preparare:

  1. Daca avem file de rechin congelat, il lasam sa se dezghete. Il spalam si il uscam bine cu hartie de bucatarie. Presaram fileul de rechin cu sare, il stropim cu suc la lamaie si il lasam cel putin 2 ore in frigider (sau peste noapte).

2. Intr-o tigaie incapatoare punem apa, uleiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, ardeiul, oregano, praful de chimen, piperul si faina diluata cu putina apa.Intr-o tigaie incapatoare punem apa, uleiul, patrunjelul, usturoiul, mustarul, ardeiul, oregano, praful de chimen, piperul si faina diluata cu putina apa.

3. Punem tigaia pe foc. Cand amestecul incepe sa clocoteasca, punem fileurile de rechin. Continuam fierberea timp de aproximativ 8 minute, miscand tigaia inainte si inapoi, ca sa nu se lipeasca faina de tigaie. Intoarcem fileurile de rechin pe cealalta parte si continuam fierberea inca 7-8 minute, miscand tigaia incontinuu, pana fileurile de rechin se albesc.

Cand amestecul incepe sa clocoteasca, punem fileurile de rechin

4. Adaugam sucul de la o lamaie, branza feta maruntita si crevetii.

Adaugam sucul de la o lamaie, branza feta maruntita si crevetii.

5. Continuam fierberea timp de 3-4 minute, pana se leaga sosul. Oprim focul si mai adaugam putin patrunjel tocat.

File de Rechin la Tigaie cu Branza Feta

6. Servim fileul de rechin cu paine proaspata si cu o bautura tare!

File de Rechin la Tigaie cu Branza FetaFile de Rechin la Tigaie cu Branza Feta

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
File de Rechin la Tigaie cu Branza Feta
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!