Acasă Retete Culinare Retete de patiserie

Retete de patiserie

Gogosi din Flori de Salcam
Gogosi din flori de salcam – desert rapid cu flori de salcam in aluat, reteta pas cu pas. Reteta simpla, traditionala, de gogosi cu flori de salcam. Flori de salcam in aluat, ingrediente si mod de preparare pas cu pas Aceste gogosi din flori de salcam sunt unul dintre deliciile sezonului de primavara de care ne bucuram doar cateva saptamani pe...
Foietaj cu Carne Tocata si Cascaval
Cu aceasta reteta de foietaj cu carne tocata si cascaval obtinem un aperitiv excelent, intr-un timp scurt. Acest foietaj cu carne tocata si cascaval este bun cald, dar si rece, este aspectuos, cu umplutura suculenta si aluat fraged. Daca aveti in casa o foaie de aluat de foietaj, carne tocata, putin cascaval, cartofi si cateva legume merita sa incercati aceasta...
Placinte cu Branza Dulce si Mac
Aceste placinte cu branza dulce si mac sunt foarte gustoase, moi si aspectuoase. Aluatul pentru aceste placinte cu branza dulce si mac este un aluat dospit, pregatit in casa, foarte fin si usor de lucrat, asemanator cu aluatul de cozonac. In umplutura de branza dulce eu am adaugat mac, dar de obicei in umplutura pentru aceste placinte cu branza...
Paine cu Faina de Secara si Seminte poza 1
Pentru aceasta reteta de paine cu faina de secara si seminte am combinat faina de secara cu faina de grau. Am obtinut o paine foarte gustoasa, cu o coaja usor crocanta si un miez moale. Pentru a obtine o paine cu faina de secara crescuta bine si pufoasa este bine sa cernem faina de doua ori pentru a prinde...
Cozonac fara Framantare cu Rahat si Stafide
Aceasta reteta de cozonac fara framantare cu rahat si stafide ne scuteste de efortul de a framanta. Amestecam ingredientele si lasam aluatul o noapte la frigider, iar in ziua urmatoare formam cozonacul si il coacem. Putem umple acest cozonac fara framantare cu orice umplutura vrem: nuci si cacao, mac, rahat, stafide, fructe confiate, etc. Rezulta un cozonac cu un gust...
Aluat de Foietaj - Aluat Frantuzesc
Cu toate ca prepararea acestei retete frantuzesti de aluat de foietaj - pâte feuilletée - necesita destul timp, aluatul de foietaj de casa este mult mai bun decat aluatul din comert care de cele mai multe ori se prepara cu margarina. De asemenea, este de preferat sa pregatim acasa si reteta de aluat de placinta. La prepararea acestui aluat de...
Reteta de Aluat de Tarta - Crusta pentru Tarta
Reteta de aluat de tarta este clasica si foarte simpla. Se prepara usor, din ingrediente pe care le avem intotdeauna in casa: faina, unt, galbenus de ou si putina apa rece sau lapte.Pentru reusita acestui aluat de tarta este necesar ca ingredientele sa fie foarte reci. In rest, cu proportiile corecte si folosind tehnica pe care o descriu in continuare, vom...
Cornuri Pufoase de Post cu Gem poza 1
Aceasta reteta de cornuri pufoase de post cu gem este o reteta foarte simpla si economica. Cornurile sunt foarte fine, pufoase si aspectuoase si au gust de cozonac. Am preparat aluatul pentru aceste cornuri pufoase de post cu gem in mod asemanator cu aluatul pentru cozonacul de post cu nuca. Nu am framantat aluatul cu apa calduta, am folosit lapte...
Scovergi de Post Pufoase
Aceasta reteta de scovergi de post sau scoverzi, scoverze, turte, placinte de post prajite in ulei este o reteta veche, traditionala, o reteta taraneasca simpla, asa cum se facea la bunici. Scovergile de post sunt delicioase, ne amintim cu totii! Se pot servi simple, in varianta sarata, langa mancare sau la orice masa alaturi de mujdei, sau in varianta...
Gogosi Pufoase cu Iaurt la Cuptor
Aceasta reteta de gogosi pufoase cu iaurt la cuptor este  o varianta mult mai sanatoasa si mai putin solicitanta (ca timp si efort) de a pregati gogosi. Nu mai trebuie sa supraveghem fiecare gogoasa sa nu se arda sau sa nu se imbibe cu prea mult ulei. Aceste gogosi pufoase cu iaurt coapte la cuptor sunt la fel de...

Vremea

București
cer acoperit de nori
1.3 ° C
2.1 °
0.5 °
90 %
7.2kmh
100 %
joi
3 °
vin
4 °
sâm
7 °
Dum
6 °
lun
5 °
error: Content is protected !!