Pentru a pregati aceasta reteta de paine fara framantare cu bere si nuci avem nevoie de numai 5 minute! Cand incepem sa gatim, putem sa punem si painea aceasta la cuptor. Pana este gata mancarea, se coace si painea! Nu este nevoie sa asteptam sa creasca, o punem imediat in cuptor. Amestecam cu lingura intr-un bol toate ingredientele, le turnam intr-o tava si coacem painea aproximativ o ora, pana se rumeneste frumos.
Aluatul pentru aceasta paine are consintenta aluatului pentru chec. Coacem painea pe treapta de jos a cuptorului, aproximativ o ora. Painea este pufoasa si foarte gustoasa, cu o coaja rumena si crocanta. Este foarte hranitoare si consistenta datorita adaosului de nuci, cascaval si susan. Se poate consuma simpla, fara nimic langa ea, sau alaturi de orice fel de mancare.
Ingrediente pentru reteta de paine fara framantare cu bere si nuci:
- 500 gr faina
- 500 ml bere
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingura miere
- 1 lingura sare
- 100 gr nuci
- 100 gr cascaval ras
- 1 lingura susan (pentru presarat deasupra)
- putin ulei (pentru uns aluatul deasupra si tava)
Reteta de paine fara framantare cu bere si nuci – mod de preparare:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei si pudram cu faina o tava dreptunghiulara de chec.
2. Intr-un bol cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea. Adaugam uleiul, mierea, nucile, cascavalul ras si berea si amestecam bine cu o lingura.
3. Turnam aluatul in tava. Stropim suprafata aluatului cu putin ulei si putina apa. Presaram semintele de susan si le apasam usor cu mana, ca sa adere la aluat.
4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, pe treapta de jos. Coacem painea aproximativ o ora, pana creste si se rumeneste frumos.
Imediat ce scoatem tava din cuptor, o rasturnam si punem painea sa se raceasca pe un gratar.
Servim acesta paine dupa preferinta: simpla sau cu diferite feluri de mancare.
Alte retete de paine care v-ar putea interesa:
- Paine integrala
- Paine cu faina de secara si seminte
- Paine de casa cu faina neagra si seminte
- Paine impletita cu lapte si unt
- Paine cu masline, oregano si menta
- Paine de casa cu unt aromat
- Paine de casa fara framantare