Aceasta reteta de aluat de cornulete cu smantana se prepara usor si rapid. Se obtine un aluat de cornulete foarte fraged, gustos si aromat. La prepararea acestui aluat de cornulete eu am folosit unt, dar acesta poate fi inlocuit cu untura. Rezultatul va fi la fel de bun. Smantana pe care o folosim trebuie sa aiba un continut mare de grasime, sa fie compacta. Faina trebuie sa fie cernuta si de buna calitate. Putem pregati in casa multe din aluaturile de care avem nevoie, cum ar fi: aluat de placinta, aluat de pizza, aluat de foietaj sau aluat de tarta.

Ingrediente pentru reteta de aluat de cornulete cu smantana:

  • 650 gr faina
  • 250 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr zahar pudra (optional)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat (sau o lingura esenta de vanilie)
  • coaja rasa de la o lamaie

Reteta de aluat de cornulete cu smantana – mod de preparare:

1. Pentru prepararea acestui aluat de cornulete trebuie sa cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt.

2. Batem cu mixerul untul cu zaharul pana devin o crema omogena.

3. Adaugam cele doua galbenusuri unul cate unul, avand grija sa adaugam urmatorul galbenus numai dupa ce precedentul a fost inglobat perfect in crema de unt.

4. Adaugam smantana, zaharul vanilat (sau esenta de vanilie), coaja si continuam sa amestecam la viteza mica. Adaugam faina treptat si mixam pana obtinem un aluat omogen.

5. Punem aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si ii dam o forma sferica. Nu trebuie sa il framantam prea mult, ci doar sa ii dam o forma compacta.Aluat de Cornulete cu Smantana poza 1

6. Invelim aluatul in folie de plastic alimentar si il punem la frigider pentru o ora sau pana cand se intareste suficient pentru a putea fi intins.
Dupa repaus, eliminam folia si framantam putin aluatul.

7. Pudram masa de lucru cu faina, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie rotunda cu diametrul de aproximativ 20 cm si cu grosimea de 3-4 mm.

Tip. Pentru a da o forma cat mai corecta foii de aluat, asezam deasupra o farfurie si taiem cu cutitul de jur imprejurul ei.

8. Taiem foaia in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert pe jumatate. Astfel, obtinem triunghiuri de aluat de cornulete pe care le umplem cu umplutura preferata: rahat, nuci, marmelada, etc. Umplutura se pune la baza fiecarui triunghiul de aluat si se ruleaza de la baza catre varf.Aluat de Cornulete cu Smantana poza 3

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Aluat de Cornulete
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)