Acasă Retete Culinare Retete de Craciun

Retete de Craciun

Cozonac cu Nuca si Cacao - Reteta Pas cu Pas
Reteta de cozonac cu nuca si cacao este una dintre cele mai apreciate retete de cozonac. Cozonacii - fie simpli, fie umpluti cu nuca si cacao, mac, rahat, stafide sau ciocolata - sunt nelipsiti de la mesele de Craciun, Anul Nou si Pasti. Daca pana acum nu v-ati incumetat sa faceti cozonac acasa de teama ca nu va va reusi, acum este momentul...
Salata a la Russe - Salata Ruseasca
Salata a la Russe - Salata Ruseasca Reteta Originala Multi dintre voi cunoasteti aceasta salata sub denumirea de salata a la russe sau salata ruseasca, dar unii inca o numesc cu numele initial: salata Olivier. Povestea acestui fel de mancare are aroma unui roman de mister. Pentru inceput, nu se stie daca bucatarul care a inventat reteta - Lucien Olivier...
Reteta de curcan umplut cu castane si fructe uscate este o reteta pe cat de impresionanta si de gustoasa, pe atat de laborioasa! Avem nevoie de ceva timp pentru a pregati curcanul insa rezultatul este extraordinar de gustos si eforturile ne vor fi rasplatite! Craciunul este marcat printr-o masa bogata de la care nu lipsesc friptura de porc, sarmalele, cozonacul,...
Cozonac cu Mac Reteta Traditionala Pas cu Pas
Cozonac cu mac - reteta romaneasca traditionala de cozonac pufos cu mac (crema de mac), o umplutura pentru cozonac delicioasa si usor de preparat. Reteta de cozonac cu mac este una dintre cele mai populare retete de cozonac, alaturi de reteta de cozonac cu nuca si cacao, reteta de cozonac cu rahat si stafide, reteta de cozonac fara framantare si...
Oua Umplute cu Pate de Ficat
Reteta de oua umplute cu pate de ficat este un aperitiv clasic, nelipsit de la mesele festive. Este foarte simplu de facut si pe placul tuturor. Pentru aceasta reteta de oua umplute avem nevoie de oua, pate de ficat, maioneza, smantana, un ardei rosu si verdeata pentru decor. Eu am folosit un pate de ficat facut in casa., insa aceasta...
Chec cu Fructe Confiate (Jamie Oliver)
Aceasta reteta de chec cu fructe confiate, cu alcool (coniac sau whisky), migdale, nuci, stafide, merisor si cirese (sau caise) este ideala pentru mesele festive. La prepararea acestui chec am folosit un amestec de stafide galbene, stafide negre, merisor si cirese deshidratate. Daca nu aveti cirese puteti sa le inlocuiti cu caise uscate taiate in bucati mici. Desi aspectul acestui chec...
Reteta de Chec Pufos cu Smantana
Acest chec pufos cu smantana este unul din deserturile mele preferate. Se prepara foarte usor, in mod asemanator cu reteta de chec cu lamaie si glazura. Este insa mai fin si mai aromat, deoarece am inlocuit o parte din faina cu amidon de porumb si am adaugat mai mult zahar vanilat si coaja de lamaie. Amidonul de porumb da...
Prajitura Turnata cu Mere si Nuci
Aceasta reteta de prajitura turnata cu mere si nuci este foarte gustoasa, aromata si foarte usor de preparat. Pentru foi, se prepara un aluat de pandispan care este gata in cateva minute. Turnam jumatate din aluat  in tava si il coacem 10 minute la cuptor. Asezam deasupra compozitia de mere si nuci si turnarm deasupra restul de aluat, cu...
Reteta salata de boeuf
Salata de boeuf este preferata de toata lumea si este nelipsita de la mesele de Craciun, Revelion, alaturi de sarmale si cozonac. Aceasta reteta de salata are la baza maioneza si legumele fierte (cartofi, morcovi, telina) taiate cuburi mici, castraveti si gogosari murati si carne fiarta. Se pot face si alte combinatii, in functie de imaginatia si gustul fiecaruia. Este bine ca...
Reteta fursecuri cu migdale - kourabiedes
Reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes) este o reteta de fursecuri fragede, aromate si crocante din bucataria greceasca. Aceste fursecuri cu migdale sunt unul dintre deserturile care se fac in Grecia cu ocazia Craciunului, la pregatirea caruia ajuta si copiii, umpland casa cu bucuria sarbatorilor de iarna. De asemenea de Craciun se prepara si o prajitura cu nuca (karidopita). Bineinteles...

Vremea

București
cer senin
11.7 ° C
12.1 °
11 °
93 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °
error: Content is protected !!