Acasă Retete Culinare Retete de Craciun

Retete de Craciun

Cozonac cu Mac Reteta Traditionala Pas cu Pas
Cozonac cu mac - reteta romaneasca traditionala de cozonac pufos cu mac (crema de mac), o umplutura pentru cozonac delicioasa si usor de preparat. Reteta de cozonac cu mac este una dintre cele mai populare retete de cozonac, alaturi de reteta de cozonac cu nuca si cacao, reteta de cozonac cu rahat si stafide, reteta de cozonac fara framantare si...
Fursecuri cu Ciocolata Crapate
Aceasta reteta de fursecuri crapate cu ciocolata si vanilie are ca rezultat niste fursecuri cu ciocolata delicioase, aromate si aspectuoase. Se numesc fursecuri crapate pentru ca se acopera cu zahar pudra inainte de a fi puse la cuptor. In timpul coacerii, fursecurile cresc, zaharul crapa si se obtine astfel efectul de alb-negru care arata atat de frumos! Singurul inconvenient al...
Reteta de Chec Pufos cu Smantana
Acest chec pufos cu smantana este unul din deserturile mele preferate. Se prepara foarte usor, in mod asemanator cu reteta de chec cu lamaie si glazura. Este insa mai fin si mai aromat, deoarece am inlocuit o parte din faina cu amidon de porumb si am adaugat mai mult zahar vanilat si coaja de lamaie. Amidonul de porumb da...
Cozonac fara Framantare cu Rahat si Stafide
Aceasta reteta de cozonac fara framantare cu rahat si stafide ne scuteste de efortul de a framanta. Amestecam ingredientele si lasam aluatul o noapte la frigider, iar in ziua urmatoare formam cozonacul si il coacem. Putem umple acest cozonac fara framantare cu orice umplutura vrem: nuci si cacao, mac, rahat, stafide, fructe confiate, etc. Rezulta un cozonac cu un gust...
Cozonac cu Nuca si Cacao - Reteta Pas cu Pas
Reteta de cozonac cu nuca si cacao este una dintre cele mai apreciate retete de cozonac. Cozonacii - fie simpli, fie umpluti cu nuca si cacao, mac, rahat, stafide sau ciocolata - sunt nelipsiti de la mesele de Craciun, Anul Nou si Pasti. Daca pana acum nu v-ati incumetat sa faceti cozonac acasa de teama ca nu va va reusi, acum este momentul...
Cozonac Pufos cu Rahat si Stafide
Reteta de cozonac pufos cu rahat si stafide este preferata de toata lumea - ca si reteta de cozonac cu nuca si cacao - si preparata in special pentru masa de Craciun, Anul Nou si Paste, insa desigur ca nu este nevoie sa asteptam sarbatorile pentru a pregati un cozonac pufos, gustos si aromat! Pentru un cozonac reusit este necesar...
Salata a la Russe - Salata Ruseasca
Salata a la Russe - Salata Ruseasca Reteta Originala Multi dintre voi cunoasteti aceasta salata sub denumirea de salata a la russe sau salata ruseasca, dar unii inca o numesc cu numele initial: salata Olivier. Povestea acestui fel de mancare are aroma unui roman de mister. Pentru inceput, nu se stie daca bucatarul care a inventat reteta - Lucien Olivier...
Reteta de curcan umplut cu castane si fructe uscate este o reteta pe cat de impresionanta si de gustoasa, pe atat de laborioasa! Avem nevoie de ceva timp pentru a pregati curcanul insa rezultatul este extraordinar de gustos si eforturile ne vor fi rasplatite! Craciunul este marcat printr-o masa bogata de la care nu lipsesc friptura de porc, sarmalele, cozonacul,...
Reteta salata de boeuf
Salata de boeuf este preferata de toata lumea si este nelipsita de la mesele de Craciun, Revelion, alaturi de sarmale si cozonac. Aceasta reteta de salata are la baza maioneza si legumele fierte (cartofi, morcovi, telina) taiate cuburi mici, castraveti si gogosari murati si carne fiarta. Se pot face si alte combinatii, in functie de imaginatia si gustul fiecaruia. Este bine ca...
Reteta fursecuri cu migdale - kourabiedes
Reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes) este o reteta de fursecuri fragede, aromate si crocante din bucataria greceasca. Aceste fursecuri cu migdale sunt unul dintre deserturile care se fac in Grecia cu ocazia Craciunului, la pregatirea caruia ajuta si copiii, umpland casa cu bucuria sarbatorilor de iarna. De asemenea de Craciun se prepara si o prajitura cu nuca (karidopita). Bineinteles...

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
24.4 °
21.1 °
64 %
3.6kmh
0 %
Dum
23 °
lun
30 °
mar
30 °
mie
29 °
joi
28 °
error: Content is protected !!