Reteta de cozonac pufos cu rahat si stafide este preferata de toata lumea - ca si reteta de cozonac cu nuca si cacao - si preparata in special pentru masa de Craciun, Anul Nou si Paste, insa desigur ca nu este nevoie sa asteptam sarbatorile pentru a pregati un cozonac pufos, gustos si aromat!
Pentru un cozonac reusit este necesar...
Sarmale în foi de varză - o rețetă tradițională îndrăgită de toți românii
Când ne gândim la bucatele românești, sarmalele ocupă un loc de cinste pe mesele noastre, mai ales în zilele de sărbătoare. Fie ca vorbim despre masa de Craciun, masa de Pasti, sau alte evenimente speciale, sarmalele sunt pregătite cu drag și servite cu mândrie, alături de mămăligă...
Reteta de cozonac cu nuca si cacao este una dintre cele mai apreciate retete de cozonac. Cozonacii - fie simpli, fie umpluti cu nuca si cacao, mac, rahat, stafide sau ciocolata - sunt nelipsiti de la mesele de Craciun, Anul Nou si Pasti.
Daca pana acum nu v-ati incumetat sa faceti cozonac acasa de teama ca nu va va reusi, acum este momentul...
Aceasta reteta de chec cu fructe confiate, cu alcool (coniac sau whisky), migdale, nuci, stafide, merisor si cirese (sau caise) este ideala pentru mesele festive. La prepararea acestui chec am folosit un amestec de stafide galbene, stafide negre, merisor si cirese deshidratate. Daca nu aveti cirese puteti sa le inlocuiti cu caise uscate taiate in bucati mici.
Desi aspectul acestui chec...
Reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes) este o reteta de fursecuri fragede, aromate si crocante din bucataria greceasca. Aceste fursecuri cu migdale sunt unul dintre deserturile care se fac in Grecia cu ocazia Craciunului, la pregatirea caruia ajuta si copiii, umpland casa cu bucuria sarbatorilor de iarna. De asemenea de Craciun se prepara si o prajitura cu nuca (karidopita). Bineinteles...
Reteta de prajitura cu nuca si ciocolata este o reteta din bucataria greceasca (in limba greaca se numeste karidopita). Aceasta prajitura se prepara in special in perioada sarbatorilor de iarna sau cu ocazia anumitor zile festive, ca si reteta de fursecuri cu migdale (kourabiedes). In insulele Marii Ionice aceasta prajitura cu nuca simbolizeaza fericirea si abundenta si se daruieste rudelor...
Salata de boeuf este preferata de toata lumea si este nelipsita de la mesele de Craciun, Revelion, alaturi de sarmale si cozonac.
Aceasta reteta de salata are la baza maioneza si legumele fierte (cartofi, morcovi, telina) taiate cuburi mici, castraveti si gogosari murati si carne fiarta. Se pot face si alte combinatii, in functie de imaginatia si gustul fiecaruia.
Este bine ca...
Ciorbă de perișoare - o rețetă tradițională și reconfortantă
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai iubite rețete de ciorbe din bucătăria românească, aducând pe mesele noastre savoarea tradițiilor culinare. Această ciorbă este o alegere excelentă în zilele reci de iarnă, datorită gustului său bogat și efectului său reconfortant.
În multe regiuni din România, ciorba de perișoare este considerată...
Reteta de curcan umplut cu castane si fructe uscate este o reteta pe cat de impresionanta si de gustoasa, pe atat de laborioasa! Avem nevoie de ceva timp pentru a pregati curcanul insa rezultatul este extraordinar de gustos si eforturile ne vor fi rasplatite!
Craciunul este marcat printr-o masa bogata de la care nu lipsesc friptura de porc, sarmalele, cozonacul,...
Vremea
București
ceață
5.7
°
C
6.6
°
2.1
°
81 %
2.6kmh
89 %
mar
14
°
mie
15
°
joi
13
°
vin
9
°
sâm
9
°