Ciorba de perisoare este una dintre cele mai cunoscute ciorbe, gatita foarte des mai ales iarna. Ii putem schimba putin gustul folosind bors, zeama de varza sau sos de ou si lamaie.

Reteta prezentata in continuare este reteta clasica, traditionala, de ciorba de perisoare cu bors.

Ingrediente pentru reteta de ciorba de perisoare cu bors:

  • 300 g oase (sau coaste de porc) sau 1 ½ l supa de oase
  • 1 ceapa
  • 1 radacina mica de telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 1 cartof
  • 2 rosii proaspete sau 1 conserva de rosii
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1/2 l de bors sau sucul de la 1 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 1legatura leustean

Ingrediente pentru perisoare:

  • 500 g carne tocata, amestec de porc si vita, fara multa grasime
  • 1lingura de orez
  • 1 ceapa mica data prin razatoare
  • 1 lingura de marar tocat marunt
  • 1 ou
  • sare si piper (dupa gust)

Reteta de ciorba de perisoare cu bors – mod de preparare:

  1. Fierbem oasele aproximativ 1 ora si 30 minute in 3l apa, eliminand din cand in cand spuma formata. Dupa ce oasele s-au fiert, le scoatem din supa. Adaugam telina, pastarnacul si ardeiul tocate marunt si cartoful taiat in patru. Lasam legumele sa fiarba 15 minute.
  1. Intre timp pregatim perisoarele. Carnea pentru perisoare trebuie sa fie trecuta de doua ori prin masina de tocat, pentru a fi mai fina. Amestecam carnea cu ceapa data pe razatoare, orezul, oul, sarea, piperul si mararul si amestecam bine. Luam cate putin din compozitie si formam perisoarele. Este bine sa avem langa noi un bol cu apa in care sa udam mana ca sa nu ni se lipeasca perisoarele pe degete.

Tip: la amestecul pentru perisoare se poate adauga si o lingura de faina, care le leaga foarte bine.

  1. Dupa ce au fiert putin si legumele, micsoram focul si adaugam perisoarele. Continuam sa fierbem ciorba pentru inca 25 -30 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata.
  1. Adaugam si rosiile si mai fierbem cateva minute.
  1. Dupa ce au fiert rosiile, oprim focul si adaugam borsul pe care l-am fiert separat. Amestecam bine ciorba si presaram patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Ciorba de perisoare cu bors se poate servi cu ardei iute si smantana.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Perisoare cu Bors
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)