Reteta de icre de fasole (icre false de fasole) uscata se prepara din fasole fiarta, pasata, frecata cu ulei, la care se adauga zeama de lamaie, la fel ca la salata de icre de peste. Aceasta reteta de icre false de fasole este extrem de simpla si de gustoasa. Daca o preparam cu fasole fiarta din conserva, este gata...
Acest tzatziki - sos cu iaurt si castraveti este unul din cele mai renumite aperitive grecesti. Este folosit ca sos pentru preparatele din carne si peste. Se poate servi cu pita greceasca sau cu turte coapte pe tigaie facute in casa. Poate fi folosit si ca dressing pentru salata.
Pentru reusita deplina a acestei retete de tzatziki - sos cu iaurt si castraveti...
Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt un pic mai dulci si mai fine. Aceste placinte la tigaie cu urda si marar sunt foarte bune si pufoase si se pregatesc foarte repede.
Aluatul pentru aceste placinte se...
Reteta de clatite cu cascaval si dovlecei are ca rezultat niste clatite mai groase, moi in interior, pufoase si foarte fragede. Pot fi consumate la orice masa a zilei, ca gustare, pot fi puse in pachetul cu mancare pentru serviciu sau oriunde ne deplasam.
Aceste clatite cu cascaval si dovlecei sunt foarte bune si reci, a doua zi. Seamana foarte...
Pentru aceasta placinta cu sfecla rosie si branza am folosit o umplutura preparata din sfecla rosie coapta, crema de branza, mozzarela razuita, nuci macinate, mustar cu boabe intregi si menta proaspata. Aceasta placinta cu sfecla rosie si branza este un aperitiv foarte gustos si de mare efect, prin multimea de arome si culori pe care le combina. Sfecla rosie...
Risotto cu sofran si parmesan - risotto alla Milanese - este unul dintre cele mai renumite feluri de mancare din bucataria italiana. Are un aspect cremos si un gust nemaipomenit! Este un fel de mancare consistent, economic, cu putine ingrediente. Se pregateste usor, in cel mult 20-25 de minute. Este foarte important sa amestecam orezul cu miscari lente, in mod...
Reteta de fasole batuta cu ceapa calita si bulion este o mancare traditionala din bucataria romaneasca, gustoasa, consistenta si usor de preparat. Exista multe variante de fasole batuta: cu ceapa calita, cu ceapa calita si boia de ardei, cu ceapa calita si bulion. Eu va propun reteta de fasole batuta cu multa ceapa calita cu bulion. O parte din ceapa...
Aceasta placinta cu carne de pui si cascaval este foarte gustoasa si consistenta. Combinatia de carne de pui, legume, cascaval si foi de placinta este foarte gustoasa. Aceasta placinta se poate servi la micul dejun, la masa de pranz alaturi de o salata sau ca aperitiv la o masa festiva. De asemenea, si placinta cu piept de pui si foietaj este foarte gustoasa si aspectuoasa.
Pentru...
Acest sos de ardei copti cu parmezan este un sos care se foloseste in special pentru paste. In afara de paste, acest sos de ardei copti este perfect pentru sandwich-uri calde sau reci, carne la gratar sau friptura, sau legume sotate sau fierte.
Aceasta reteta de sos de ardei copti se prepara in mod asemanator cu reteta de baza de sos...
Aceasta reteta de biscuiti aperitiv cu branza si mere este o reteta din bucataria americana. Reteta are un aluat de baza din faina, smantana de gatit, praf de copt, putin zahar si sare. Din acest aluat de baza se fac biscuiti simpli. La acest aluat de baza se pot adauga alte ingrediente si vom obtine biscuiti aperitiv cu diferite...
Vremea
București
ninsoare ușoară
-2.5
°
C
-2.3
°
-4
°
71 %
4.1kmh
0 %
mie
3
°
joi
3
°
vin
5
°
sâm
6
°
Dum
8
°