Oua umplute – un aperitiv foarte popular, delicios si aspectuos. Ouale umplute sunt o gustare ce se prepara destul de simplu si rapid, avand un avantaj important: pot fi umplute cu orice produse sau salate preferate. Cu putina indemanare si fantezie putem prepara propriile noastre retete de umpluturi pentru oua umplute, avand ca rezultat un platou cu cele mai bune oua umplute, preparate exact dupa gustul nostru!
La ocaziile festive fiecare invitat cauta cu privirea platoul cu oua umplute. Ouale umplute sunt unul dintre cele mai indragite aperitive festive! Se combina perfect cu alte sortimente de aperitive intr-un bufet asortat, sunt ieftine, foarte variate – cu fel de fel de umpluturi – si, preparate cu un minimum de atentie, arata foarte bine.
La noi in casa se mananca cel mai des oua umplute cu pate de ficat. Astazi va prezint alte 4 retete simple:
- Oua umplute cu galbenus si mustar
- Oua umplute cu ton si maioneza
- Oua umplute cu maioneza
- Oua umplute cu crema de branza si bacon
Cum se fierb ouale pentru umplut?
Punem ouale la fiert in apa rece (cat sa le acopere) in care am pus o lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba apa, dam focul la minim si lasam ouale sa fiarba timp de 7 minute. Scurgem apa fierbinte si acoperim ouale cu apa rece de la robinet. Le lasam aproximativ 15 minute, schimband din cand in cand apa, pana se racesc complet, apoi le decojim. Este indicat sa folosim oua nu foarte proaspete deoarece se vor decoji mai usor.
Oua Umplute – 4 Retete Simple si Rapide – Retete Pas cu Pas (video)
1. Reteta de oua umplute cu unt, galbenus si mustar
Ingrediente pentru oua umplute cu unt, galbenus si mustar:
- 5 oua
- 40 gr unt moale (la temperatura camerei)
- 50 gr ceapa rosie tocata marunt
- 1 lingura mustar
- marar
- patrunjel
- sare
- piper proaspat macinat
Ingrediente pentru decor – cum ornam ouale umplute cu unt, galbenus si mustar:
- salata verde
- ceapa rosie
- rosii cherry
- marar
- patrunjel
Cum se prepara ouale umplute cu unt, galbenus si mustar:
- Punem la fiert ouale in apa rece (cat sa le acopere) in care am pus putina sare. Nu introducem niciodata ouale in apa fierbinte deoarece pot sa plesneasca si astfel nu mai pot fi folosite pentru umplut. Fierbem ouale timp de 7 minute, dupa ce apa a inceput sa fiarba, ca sa fie galbenusul tare. Le punem 1 minut in apa rece, apoi le scurgem de apa. Daca ouale sunt proaspete se tin mai mult in apa rece deoarece coaja se lipeste de albus si nu se mai pot curata frumos. Curatam ouale de coaja si le taiem pe fiecare in jumatate, pe lungime, cu un cutit bine ascutit.
2. Mixam in blender galbenusurile impreuna cu untul, mustarul, sarea si piperul pana devin o pasta omogena. Scoatem amestecul intr-un bol mic, adaugam ceapa rosie, putin marar si patrunjel si amestecam.
3. Asezam jumatatile de albus pe un platou si le umplem cu compozitia obtinuta, ajutandu-ne de lama unui cutit. Decoram platoul cu oua umplute cu unt, galbenus si mustar dupa fantezie, cu marar, patrunjel, salata verde, ceapa rosie, rosii cherry.
2. Reteta de oua umplute cu ton si maioneza
Ingrediente pentru oua umplute cu ton si maioneza:
- 5 oua
- 150 gr ton din conserva (bine scurs de apa)
- 2 linguri de maioneza
- 2 fire de ceapa verde tocata marunt
- 1 lingurita de mustar
- marar
- patrunjel
Ingrediente pentru decor – cum ornam ouale umplute cu ton si maioneza:
- felii de lamaie
- ceapa verde
- marar
- patrunjel
- ridichii feliate
Cum se prepara ouale umplute cu ton si maioneza:
- Punem la fiert ouale in apa rece (cat sa le acopere) in care am pus putina sare. Nu introducem niciodata ouale in apa fierbinte deoarece pot sa plesneasca si astfel nu mai pot fi folosite pentru umplut. Fierbem ouale timp de 7 minute, dupa ce apa a inceput sa fiarba, ca sa fie galbenusul tare. Le punem 1 minut in apa rece, apoi le scurgem de apa. Daca ouale sunt proaspete se tin mai mult in apa rece deoarece coaja se lipeste de albus si nu se mai pot curata frumos. Curatam ouale de coaja si le taiem pe fiecare in jumatate, pe lungime, cu un cutit bine ascutit.
2. Scoatem galbenusurile si le punem in blender. Adaugam tonul, maioneza si mustarul si le mixam pana devin o pasta omogena. Scoatem compozitia intr-un bol, adaugam ceapa verde, putin patrunjel si marar si amestecam bine.
3. Asezam jumatatile de albus pe un platou si le umplem cu compozitia obtinuta, ajutandu-ne de lama unui cutit. Decoram platoul dupa imaginatie, cu felii de lamaie, patrunjel, marar, ceapa verde, ridichii feliate.
3. Reteta de oua umplute cu maioneza
Ingrediente pentru oua umplute cu maioneza:
- 5 oua
- 3 linguri de maioneza
- 2 castraveti murati tocati marunt
- 1 lingurita de mustar
Ingrediente pentru decor – cum ornam ouale umplute cu maioneza:
- castraveti murati
- gogosari
- marar
- patrunjel
Cum se prepara ouale umplute cu maioneza:
- Punem la fiert ouale in apa rece (cat sa le acopere) in care am pus putina sare. Nu introducem niciodata ouale in apa fierbinte deoarece pot sa plesneasca si astfel nu mai pot fi folosite pentru umplut. Fierbem ouale timp de 7 minute, dupa ce apa a inceput sa fiarba, ca sa fie galbenusul tare. Le punem 1 minut in apa rece, apoi le scurgem de apa. Daca ouale sunt proaspete se tin mai mult in apa rece deoarece coaja se lipeste de albus si nu se mai pot curata frumos. Curatam ouale de coaja si le taiem pe fiecare in jumatate, pe lungime, cu un cutit bine ascutit.
2. Scoatem galbenusurile, le punem intr-un castron si le maruntim bine cu furculita. Adaugam maioneza si mustarul si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam castravetii murati tocati marunt si amestecam.
3. Asezam jumatatile de albus pe un platou si le umplem cu compozitia obtinuta, ajutandu-ne de lama unui cutit. Decoram platoul dupa preferinte, cu bucatele de castraveti, gogosari, marar si patrunjel.
4. Reteta de oua umplute cu crema de branza si bacon
Ingrediente pentru oua umplute cu crema de branza si bacon:
- 5 oua
- 125 gr crema de branza (tip Philadelphia)
- 100 gr bacon
- 1 lingurita de mustar
- 1 fir de ceapa verde tocat marunt
- sare
- piper
- marar
- patrunjel
Ingrediente pentru decor – cum ornam ouale umplute cu crema de branza si bacon:
- bucati de bacon rumenite
- rosii cherry
- rucola
- ceapa verde
- gogosari
- marar
- patrunjel
Cum se prepara ouale umplute cu crema de branza si bacon:
- Punem la fiert ouale in apa rece (cat sa le acopere) in care am pus putina sare. Nu introducem niciodata ouale in apa fierbinte deoarece pot sa plesneasca si astfel nu mai pot fi folosite pentru umplut. Fierbem ouale timp de 7 minute, dupa ce apa a inceput sa fiarba, ca sa fie galbenusul tare. Le punem 1 minut in apa rece, apoi le scurgem de apa. Daca ouale sunt proaspete se tin mai mult in apa rece deoarece coaja se lipeste de albus si nu se mai pot curata frumos. Curatam ouale de coaja si le taiem pe fiecare in jumatate, pe lungime, cu un cutit bine ascutit.
2. Amestecam galbenusurile cu crema de branza, bucatile de bacon rumenite, sarea, piperul, ceapa verde, marar si patrunjel.
3. Asezam jumatatile de albus pe un platou si le umplem cu compozitia obtinuta, ajutandu-ne de lama unui cutit. Decoram platoul cu oua umplute cu crema de branza si bacon dupa preferinte, cu bucatele de bacon, rosii cherry, ceapa verde, gogosari, rucola, marar si patrunjel.
Platou oua umplute. Oua umplute ornate. Aranjament oua umplute
Cu retetele prezentate mai sus am obtinut mai multe platouri cu oua umplute care au impresionat placut atat familia cat si musafirii invitati la masa!
Reteta de oua umplute cu pate de ficat – oua umplute pe pat de maioneza
Dand click pe link-ul care urmeaza sau pe fotografia de mai jos puteti vedea detaliat si reteta de oua umplute cu pate de ficat – oua umplute pe pat de maioneza, care va completa platoul Dvs. de oua umplute.