Reteta de tarta cu lamaie si bezea se prepara foarte usor deoarece blatul se prepara cu biscuiti maruntiti si cu unt. De asemenea, crema de lamaie si bezeaua se prepara rapid. Aceasta tarta este delicioasa si destul de aspectuoasa pentru a fi servita  la o petrecere, dar si la o gustare luata impreuna cu familia intr-o dupa-amiaza de duminica. O prajitura foarte buca cu crema de lamiae este si prajitura insiropta cu crema de lamaie.

 

Reteta de tarta cu lamaie si bezea – ingrediente pentru blat:

 

    • 250 gr biscuiti (Petit Beurre sau Digestive)
    • 100 gr unt topit
    • coaja rasa de la o lamaie

 

Reteta de tarta cu lamaie si bezea – ingrediente pentru crema:

 

  • 250 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 40 gr amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • 160 ml suc de lamaie
  • 160 ml apa
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • 50 gr unt

 

Reteta de tarta cu lamaie si bezea – ingrediente pentru bezea:

 

  • 4 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 1 lingurita suc de lamaie

 

Reteta de tarta cu lamaie si bezea – mod de preparare:

 

  1. Incalzim cuptorul la 160 grade. Ungem cu unt o forma pentru tarta cu pereti detasabili.
  1. Pregatim blatul pentru tarta. Maruntim biscuiti in blender (in doua doze) impreuna cu untul topit si cu coaja de lamaie pana obtinem o compozitie ca un nisip ud.
  1. Punem compozitia de blat in forma pentru tarta si cu mainile sau cu ajutorul unui pahar intindem compozitia pe baza formei si pe marginile formei, incercand sa formam un perete de jur imprejur care sa retina umplutura.
  1. Coacem blatul pentru tarta in cuptorul preincalzit la 160 grade (foc mediu spre mic) aproximativ 10 minute, apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
  1. Pregatim crema de lamaie. Batem putin galbenusurile intr-un bol. Intr-o craticioara amestecam faina cu amidonul, sucul de lamaie, coaja de lamaie si zaharul. Batem compozitia cu telul de sarma, adaugam apa si punem craticioara pe foc. Continuam sa amestecam cu telul pana crema se ingroasa.
  1. Luam cratita de pe foc si punem cateva linguri de crema peste galbunusurile din bol ca sa le aducem la o temperatura apropiata de cea a cremei. Amestecam putin, apoi turnam treptat galbenusurile in cratita si amestecam pana se incorporeaza. Adaugam untul amestecand incontinuu cu telul pana il incorporam in crema. Lasam crema sa se raceasca.
  1. Pregatim bezeaua. Batem albusurile in mixer pana devin o spuma tare. Adaugam treptat zaharul, o lingurita de suc de lamaie si continuam sa batem pana se topeste zaharul si albusurile se intaresc din nou.
  1. Punem crema de lamaie peste blatul de tarta intr-un strat uniform. Punem bezeaua intr-un cornet si ornam tarta acoperind stratul de crema. Daca nu avem cornet acoperim crema cu un strat de bezea si cu ajutorul unei linguri formam cateva denivelari tragand lingura in sus.
  1. Coacem tarta 5-10 minute in cuptorul preincalzit la 160 grade, pana bezeaua se rumeneste putin.
  1. Lasam tarta sa se raceasca foarte bine, apoi o putem taia.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Tarta cu Lamaie si Bezea
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)