Aceasta reteta de sufleu de portocale si lamaie se prepara destul de usor. Rezultatul este un sufleu foarte aspectuos, cu o textura fina si aerata si gust intens de portocale. Orice sufleu (dulce sau sarat) se prepara dintr-o crema de baza, care da aroma si consistenta si o spuma de albusuri, care face sufleul aerat si delicat. Acestea se amesteca cu grija, pentru a nu se scoate aerul din ele. Turnam compozitia acestui sufleu de portocale intr-o forma speciala pentru sufleu unsa cu unt si presarata cu zahar sau in mai multe forme mai mici. Coacem acest sufleu de portocale si lamaie  in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumeneste si se stabilizeaza. Dintre sufleurile sarate, mie imi place cel mai mult reteta de sufleu de legume cu jambon.

Ingrediente pentru reteta de sufleu de portocale si lamaie (pentru 6 portii):

  • 6 oua medii (sau 5 oua mari)
  • 100 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 50 gr faina
  • 180 ml lapte
  • sucul de la 2 portocale mari
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura lichior de portocale sau de lamaie (optional)
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • putin zahar pudra pentru ornat

Sufleu de Portocale si Lamaie poza 2

Reteta de sufleu de portocale si lamaie – mod de preparare:

  1. Spalam bine portocalele, le stergem de apa si razuim coaja. Le taiem pe jumatate si stoarcem sucul. Stoarcem sucul de la lamaie si il amestecam cu sucul de portocala.

2. Topim untul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam incontinuu cu telul de sarma, pana se absoarbe tot untul. Turnam laptele treptat, amestecand incontinuu. Dupa ce am incorporat laptele, adaugam si amestecul de suc de potocala si lamaie, coaja de portocale si lichiorul, amestecand continuu cu telul. Fierbem compozitia la foc mic, timp de 2 minute, pana se ingroasa putin. Oprim focul si lasam compozitia sa se raceasca.

  Sufleu de Portocale si Lamaie poza 3

3. Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema pufoasa si albicioasa.

Sufleu de Portocale si Lamaie poza 4

Amestecam crema de galbenusuri in compozitia din cratita si omogenizam.

4. Batem albusurile spuma.

  Sufleu de Portocale si Lamaie poza 5

Luam cate putin din spuma de albusuri si o incorporam in crema, amestecand usor cu o spatula.

  Sufleu de Portocale si Lamaie poza 6

5. Ungem cu unt o forma speciala pentru sufleu si presaram zahar pe baza formei. Turnam compozita de sufleu de portocale in forma si uniformizam suprafata sufleului.

  

6. Coacem acest sufleu de portocale in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-25 minute, pana se rumeneste si se stabilizeaza.

Sufleu de Portocale si Lamaie poza 8

Scoatem sufleul din cuptor, il ornam cu zahar pudra si il servim imediat!

Sufleu de Portocale si Lamaie poza 9Sufleu de Portocale si Lamaie poza 10

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Sufleu de Portocale si Lamaie
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii