Sufleu de Portocale si Lamaie

2
6857

Aceasta reteta de sufleu de portocale si lamaie se prepara destul de usor. Rezultatul este un sufleu foarte aspectuos, cu o textura fina si aerata si gust intens de portocale.

Orice sufleu (dulce sau sarat) se prepara dintr-o crema de baza, care da aroma si consistenta, si o spuma de albusuri, care face sufleul aerat si delicat. Acestea se amesteca cu grija, pentru a nu se scoate aerul din ele.

Turnam compozitia acestui sufleu de portocale intr-o forma speciala pentru sufleu unsa cu unt si presarata cu zahar sau in mai multe forme mai mici. Coacem acest sufleu de portocale si lamaie in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de aproximativ 20-25 minute, pana se rumeneste si se stabilizeaza.

Dintre sufleurile sarate, mie imi place cel mai mult reteta de sufleu de legume cu jambon.

Sufleu de Portocale si Lamaie – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de sufleu de portocale si lamaie (pentru 6 portii):

  • 6 oua medii (sau 5 oua mari)
  • 100 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 50 gr faina
  • 180 ml lapte
  • sucul de la 2 portocale mari
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingura lichior de portocale sau de lamaie (optional)
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • putin zahar pudra pentru ornat
Ingrediente pentru reteta de sufleu de portocale si lamaie
Ingrediente pentru reteta de sufleu de portocale si lamaie

Cum se face sufleul de portocale si lamaie:

  1. Spalam bine portocalele, le stergem de apa si razuim coaja. Le taiem pe jumatate si stoarcem sucul. Stoarcem sucul de la lamaie si il amestecam cu sucul de portocala.Stoarcem sucul de la lamaie si il amestecam cu sucul de portocala

2. Topim untul intr-o craticioara. Adaugam faina si amestecam incontinuu cu telul de sarma, pana se absoarbe tot untul. Turnam laptele treptat, amestecand incontinuu. Dupa ce am incorporat laptele, adaugam si amestecul de suc de potocala si lamaie, coaja de portocale si lichiorul, amestecand incontinuu cu telul. Fierbem compozitia la foc mic, timp de 2 minute, pana se ingroasa putin. Oprim focul si lasam compozitia sa se raceasca.  Pregatim compozitia

3. Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema pufoasa si albicioasa. Amestecam crema de galbenusuri in compozitia din cratita si omogenizam.

Separam albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana devin o crema pufoasa si albicioasa.

4. Batem albusurile spuma.Batem albusurile spuma

5. Luam cate putin din spuma de albusuri si o incorporam in crema, amestecand usor cu o spatula.Luam cate putin din spuma de albusuri si o incorporam in crema, amestecand usor cu o spatula

6. Ungem cu unt o forma de copt speciala pentru sufleu si presaram zahar pe baza formei. Turnam compozita de sufleu de portocale in forma de copt si uniformizam suprafata sufleului.Ungem cu unt o forma de copt speciala pentru sufleu si presaram zahar pe baza formei. Turnam compozita de sufleu de portocale in forma de copt si uniformizam suprafata sufleului.

7. Coacem acest sufleu de portocale in cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-25 minute, pana se rumeneste si se stabilizeaza.

Sufleu de Portocale si Lamaie

8. Scoatem sufleul din cuptor, il ornam cu zahar pudra si il servim imediat!

Sufleu de Portocale si Lamaie

Sufleu de Portocale si LamaieSufleu de Portocale si Lamaie

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Sufleu de Portocale si Lamaie
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

2 COMENTARII

  1. De mult voiam o reteta de sufleu. Ceea ce as vrea sa stiu este daca dupa ce este copt se poate scoate din tava , adica se lasa daca se incearca scoaterea sufleului din vasul de copt ? Deci am vazut prezentat la niste mese mai festive asa, sufleu de brânza, facea doamna ,imi amintesc si nu il servea in tava ci pe un platou, farfurie, ceva de genu’. Multumesc pentru reteta si anticipat pentru raspuns.

    • Va multumim pentru comentariu! Sufleul de portocale si lamaie se poate scoate si pe platou, dar fiind foarte fragil o sa-si strice forma (se va lasa). Cel mai bine este sa coaceti sufleul in forme mici, pentru o persoana, si sa-l serviti asa.
      Sufleul cu branza nu este atat de fragil, este mai compact si de aceea se poate scoate mai usor, fara sa se deformeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.