Reteta de supa de linte cu bacon si menta se pregateste usor, in acelasi mod ca reteta clasica de supa de linte, doar ca nu punem rosii. Ii adaugam la sfarsit bacon rumenit in tigaie, fara ulei, sau orice alt fel de afumatura avem (costita afumata, jambon).

Pentru reteta de supa de linte cu bacon si menta folosim 300 gr de linte verde cu bobul marunt si aproximativ 1 litru de apa, in functie de cat de repede fierbe lintea si de cat de deasa vrem sa fie supa. Timpul de fierbere pentru linte oscileaza intre 50-60 minute.

Fierbem supa de linte la foc mic, deoarece daca fierbe in clocote mari lintea se loveste de peretii si capacul cratitei si se sfarama.

Adaugam sarea la sfarsit pentru ca altfel lintea se intareste si fierbe mai greu. Tot la sfarsit adaugam 2 linguri de ulei de masline ca sa-i dea o aroma si un gust mai bun.

Lintea este un aliment bogat in proteine, minerale si fibre. Este ideala pentru vegetarieni pentru ca pastreaza echilibrul de proteine in organism.

Este bine sa fie consumata cu orez sau paine integrala pentru o mai buna asimilare a proteinelor. Lintea are un continut record de minerale, unul dintre cele mai importante, dar care lipseste adesea din organismul uman fiind fierul – 3,3 mg la 100 gr de linte fiarta. Tocmai de aceea este recomandat sa fie consumata de persoanele care sufera de carenta de fier. Cand lintea este consumata cu alimente bogate in vitamina C, precum rosiile, ardeii, broccoli, fierul se asimileaza mult mai usor.

Lintea este un aliment atat de hranitor si de benefic pentru sanatate incat i-am dedicat un intreg articol: Totul despre Linte. Daca il veti citi veti afla cu siguranta ceva ce nu stiati deja despre linte!

 

Ingrediente pentru reteta de supa de linte cu bacon si menta (pentru 4 portii):

 

  • 250 gr linte
  • 200 gr bacon taiat felii
  • 1 l apa calda
  • 50 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov taiat rondele
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • 1 lingurita menta uscata
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Reteta de supa de linte cu bacon si menta – mod de preparare:

 

  1. Alegem lintea, o spalam bine si o scurgem de apa. O punem sa fiarba intr-o cratita mai mica, cu apa cat sa o acopere, o lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi o punem intr-o strecuratoare si aruncam apa in care a fiert.
  1. Intr-o cratita incalzim jumatate din cantitatea de ulei si calim ceapa si morcovul aproximativ 4-5 minute, pana se inmoaie. Adaugam usturoiul, menta uscata, foaia de dafin, lintea si 1 l de apa calda si fierbem la foc mic 50-60 minute, pana lintea este bine fiarta. La sfarsit punem sarea, piperul si restul de ulei.
  1. Intre timp calim baconul intr-o tigaie (fara sa punem ulei) pana se rumeneste.
  1. Servim supa in farfurii si punem in fiecare portie bacon rumenit.

 

Reteta de supa de linte cu bacon si menta este gata!

Pofta buna!

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Supa de Linte cu Bacon si Menta
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)