Acest sos pesto de ardei copti cu parmesan este un sos care se foloseste in special pentru paste. In afara de paste, acest sos pesto de ardei copti este perfect pentru sandwich-uri calde sau reci, carne la gratar sau friptura, sau legume sotate sau fierte.

Aceasta reteta de sos pesto de ardei copti se prepara in mod asemanator cu reteta de baza de sos pesto. Diferenta consta in faptul ca ingredientul de baza este ardeiul kapia copt. Restul de ingrediente este aproape acelasi, numai cantitatea de busuioc este mai mica. Reteta de sos pesto de ardei copti se prepara usor si rapid. De fapt, coacerea ardeiului kapia este procedeul care ne ocupa cel mai mult timp din aceasta reteta. In acest timp ne putem ocupa de pregatirea celorlalte ingrediente.

Ingrediente pentru reteta de sos pesto de ardei copti cu parmesan:

  • 600 gr ardei kapia rosii
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 gr nuci (sau alune de padure, migdale, muguri de pin)
  • 100 gr parmesan ras (sau branza pecorino)
  • 2 catei de usturoi
  • 20 gr frunze de busuioc
  • sare grunjoasa
  • piper proaspat macinat

Sos Pesto de Ardei Copti cu Parmesan poza 1

Reteta de sos pesto cu ardei copti si parmesan – mod de preparare:

  1. Pentru a prepara acest sos pesto de ardei copti, coacem ardeii pe tigaie sau la cuptor, dupa preferinta. Punem ardeii copti intr-un bol si ii acoperim, pentru a putea inlatura coaja cu usurinta. Ii lasam timp de aproximativ 15 minute, apoi ii curatam de coaja, cotoare si seminte.

2. Rumenim putin intr-o tigaie miezul de nuca (sau alunele de padure, migdalele, mugurii de pin). Spalam bine frunzele de busuioc si le uscam cu hartie de bucatarie. Curatam cateii de usturoi. Razuim parmesanul.

3. Punem in blender ardeii, nucile, usturoiul, parmesanul ras, uleiul de masline si frunzele de busuioc. Adaugam sare si piper, dupa gust. Mixam ingredientele pana se maruntesc si se omogenizeaza.

Servim acest sos pesto de ardei copti cu paste, carne fripta sau legume.

Sos Pesto de Ardei Copti cu Parmesan poza 2

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Sos Pesto de Ardei Copti cu Parmesan
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii