Reteta de rosii umplute cu quinoa si ciuperci este reteta ideala pentru perioadele de post si nu numai. Quinoa este o pseudo-cereala cu un nivel proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne. Quinoa trebie spalata foarte bine, in mai multe ape, pentru a se se inlatura stratul de saponina care ii da un gust amarui. Este de preferat sa o lasam in apa cateva ore, sau peste noapte. Reteta de rosii umplute cu quinoa si ciuperci se prepara in mod asemanator cu reteta de rosii umplute cu orez, cu mici diferente, bineinteles. Se umplu rosiile cu umplutura de guinoa si ciuperci si se pun apoi la cuptor pentru o jumatate de ora. Eu am pus printre spatiile dintre rosii cateva felii groase de cartofi, pe care i-am fiert in prealabil timp de 15 minute.

Ingrediente pentru reteta de rosii umplute cu quinoa si ciuperci:

  • 10-12 rosii
  • 150 gr quinoa (10 linguri)
  • 300 gr ciuperci proaspete tocate marunt (4-5 ciuperci)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 morcov razuit
  • 1 ardei rosu tocat marunt
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • patrunjel, marar, menta tocate (dupa preferinta)
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 3-4 cartofi pentru pus printre rosii (optional)

Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 2

Reteta de rosii umplute cu quinoa si ciuperci – mod de preparare:

  1. Pentru aceasta reteta de rosii umplute cu quinoa si ciuperci trebuie sa spalam foarte bine boabele de quinoa. De preferat ar fi sa spalam quinoa si sa o punem in apa cu otet cu o seara inainte, pentru a anilhila antinutrientii care ii dau un gust amar.

2. Incalzim cuptorul la 200 grade. Taiem un capac in parte de sus a rosiilor si le scoatem miezul cu o lingurita. Asezam rosiile intr-o tava pentru cuptor si presaram in interiorul lor putina sare. Punem miezul rosiilor in blender si il pasam.

3. Spalam cartofii si ii punem sa fiarba intregi timp de 15 minute. Dupa ce cartofii sunt fierti pe jumatate, ii curatam de coaja si-i taiem felii groase.

4. Intr-o tigaie incapatoare incalzim jumatate din cantitatea de ulei. Calim ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul, cateva minute, pana se inmoaie. Adaugam ciupercile si continuam calirea pana scade apa pe care o lasa ciupercile.

  Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 3

5. Adaugam quinoa, o cana de apa calda si mai mult de jumatate din miezul de rosii pasat in blender. Punem sarea, piperul si oregano si fierbem compozitia timp de aproximativ 10 minute, pana se quinoa absoarbe tot lichidul. Oprim focul,  adaugam verdeata si amestecam.

  Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 4

6. Umplem rosiile cu compozitia de quinoa si ciuperci si punem capacul la fiecare rosie. Asezam printre rosii feliile de cartofi le presaram cu putin oregano.

  Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 5

Cu o pensula ungem rosiile cu restul de ulei si turnam in tava restul de miez de rosii pasat.

  Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 6

7. Introducem tava cu rosii umplute cu quinoa in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o jumatate de ora, pana rosiile s-au inmuiat si au crapat putin.

  Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 7

Servim aceste rosii umplute cu quinoa si ciuperci calde sau reci, ca fel principal.

Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 8Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci poza 9

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Rosii Umplute cu Quinoa si Ciuperci
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii