Placinta cu Sfecla Rosie si Branza

0
7577

Pentru aceasta placinta cu sfecla rosie si branza am folosit o umplutura preparata din sfecla rosie coapta, crema de branza, mozzarela razuita, nuci macinate, mustar cu boabe intregi si menta proaspata. Aceasta placinta cu sfecla rosie si branza este un aperitiv foarte gustos si de mare efect, prin multimea de arome si culori pe care le combina. Sfecla rosie este un ingredient mai putin obisnuit la placinte, dar transforma aceasta placinta cu sfecla intr-o placinta speciala. Pentru placinta cu sfecla rosie avem nevoie de un pachet de foi de placinta din comert, cele mai subtiri.

Sfecla rosie este o radacinoasa cu multe beneficii pentru sanatate si o putem folosi la multe preparate. De la supa crema de sfecla rosie, sucuri detoxifiante, salata de sfecla, briose, negrese, pizza etc. Cu atat mai mult cu cat este un ingredient local, usor de gasit si nu este deloc costisitor.

Ingrediente pentru reteta de placinta cu sfecla rosie si branza:

  • 1 pachet foi de placinta (foi subtiri)
  • 150 ml ulei (pentru uns foile)
  • 1 kg sfecla rosie coapta (sau fiarta)
  • 200 gr cartofi fierti
  • 200 gr crema de branza
  • 200 gr mozzarella razuita
  • 3 linguri mustar cu boabe intregi
  • 2 oua
  • 50 gr nuci macinate
  • 2-3 linguri menta tocata
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • susan (pentru decor)
  • 2 oua + 200 ml smantana de gatit 35% (pentru turnat deasupra)

Placinta cu Sfecla Rosie si Branza poza 2

Mod de preparare:

  1. Pentru a prepara placinta cu sfecla trebuie mai intai sa coacem sfecla. Spalam bulbii de sfecla, ii stergem de apa si ii ungem cu ulei. Ii invelim in hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade aproximativ o ora, pana se inmoaie. Putem sa folosim si sfecla fiarta, daca nu vrem sa o coacem. Fierbem cartofii in coaja.

2. Curatam sfecla si o razuim. O punem intr-o strecuratoare si o presam putin cu mana, sa se scurga tot sucul. Curatam cartofii de coaja si ii razuim.

3. Intr-un bol mare punem sfecla cu cartofii, mustarul, crema de branza, mozzarela, ouale, nucile, menta, sarea si piperul.Pasul 3

4. Amestecam bine ingredientele pana obtinem un amestec omogen.Pasul 4

5. Ungem cu ulei o tava rotunda pentru cuptor cu diametul de 30-32 cm. Incalzim cuptorul la 180 grade.

6. Intindem pe masa de lucru o foaie de placinta. O ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule. A doua foaie o asezam incretita, lasand libere marginile foilor, ca sa le putem indoi, sa nu iasa umplutura din sulurile de placinta. Stropim si a doua foaie cu putin ulei.Pasul 6

7. La capatul foii de placinta asezam umplutura. Indoim marginile foii de placinta lasate libere si rulam foaia cu umplutura, formand un rulou.Pasul 7

8. Asezam ruloul putin indoit in tava, incepand de la marginea tavii.Pasul 8

9. Continuam in acelasi mod cu restul foilor de placinta, pana terminam foile si umplutura.Pasul 9

10. Batem bine cele doua oua cu smantana de gatit si le turnam peste placinta. Presaram susanul.Pasul 10

11. Introducem tava cu placinta cu sfecla in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.Placinta cu Sfecla Rosie si Branza pasul 11

12. Servim aceasta placinta cu sfecla rosie si branza calda sau rece. Este la fel de buna!

Placinta cu Sfecla Rosie si Branza pasul 12Placinta cu Sfecla Rosie si Branza

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinta cu Sfecla Rosie si Branza
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.