Reteta de paste cu ricotta si rosii cherry este un fel de mancare foarte gustos si rapid. In timp ce fierbem pastele preparam in blender un sos din ricotta, busuioc, sare si o mica cantitate de apa calda. O sa fiti surprinsi de gustul aromat al acestui sos cremos care acopera frumos pastele si le leaga.
Aceste paste cu ricotta si rosii cherry sunt foarte gustoase si consistente, cu putine grasimi deoarece contin doar 3 linguri de ulei de masline si ricotta. Aceasta reteta de paste, ca si reteta de paste cu vinete de sos de rosii, este perfecta pentru o cina cu prietenii sau un pranz cu toata familia.
Ingrediente pentru reteta de paste cu ricotta si rosii cherry:
- 250 gr paste lungi (spaghete, linguine)
- 300 gr rosii cherry
- 150 gr ricotta (sau branza de vaci)
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 10 gr frunze de busuioc proaspat
- putina sare
Mod de preparare:
- Fierbem pastele in apa cu sare cu 2 minute mai putin decat prevad instructiunile inscrise pe pachet.
2. Incalzim uleiul intr-o tigaie incapatoare si calim cateii de usturoi pana se ingalbenesc, ca sa-si lase aroma. Avem grija sa nu-i ardem. Adauga rosiile cherry care in prealabil au fost spalate si taiate in jumatati si le calim timp de aproximativ 5 minute la foc mare.
3. Punem in blender ricotta, frunzele de busuioc, sarea si putina apa calda din cratita in care fierbem spaghetele. Pasam ingredientele pana obtinem un sos cremos, de consistenta unei smantani subtiri.
4. Cand pastele sunt fierte “al dente” le scoatem cu o furculita pentru paste si le punem in tigaia cu rosiile cherry calite.
5. Adaugam sosul de ricotta si busuioc.
6. Amestecam bine. Daca pastele nu au suficient sos, mai adaugam putin din apa in care au fiert pastele.
7. Servim aceste paste cu ricotta si rosii cherry fierbinti.