Supa Crema de Sfecla Rosie cu Portocala

0
5713

Aceasta reteta de supa crema de sfecla rosie cu portocala o putem prepara incepand din toamna si pe tot parcursul iernii. Este o supa foarte hranitoare, plina de vitamine si foarte gustoasa.

Supa crema de sfecla rosie cu portocala este si foarte usor de preparat, ca de altfel toate supele crema. Cand am pregatit aceasta supa m-am inspirat dintr-o reteta a renumitului bucatar Jamie Oliver. Se calesc putin ingredientele, se fierb pana se inmoaie si apoi se paseaza. Am adaugat la aceasta supa suc si coaja rasa de portocala, care ii confera un plus de prospetime si aroma.

Ingrediente pentru reteta de supa crema de sfecla rosie cu portocala (pentru 4 portii):

  • 750 gr sfecla rosie taiata cubulete
  • 3 linguri de ulei
  • 2 cepe rosii tocate marunt
  • 2 morcovi taiati marunt
  • 2 ramuri de telina tocate marunt
  • 1 litru supa de legume fierbinte (proasapat sau facut dintr-un cub de concentrat de legume)
  • 2 foi de dafin
  • 2 ramuri de cimbru
  • sucul si coaja rasa de la o portocala
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 4 linguri de smantana de gatit (pentru servit)Ingrediente pentru reteta de supa crema de sfecla rosie cu portocala

    Mod de preparare:

1. Spalam sfecla, o curatam si o taiem cubulete. Tocam marunt ceapa, morcovii si telina. Razuim coaja de la o portocala si stoarcem sucul.

2. Incalzim uleiul intr-o cratita si calim cateva minute ceapa, morcovii si telina impreuna cu foile de dafin si cimbrul, pana se inmoaie putin.

3. Adaugam sfecla si continuam calirea inca aproximativ 5 minute. Adaugam supa de legume fierbinte. Acoperim cratita cu un capac si fierbem supa la foc mic aproximativ o ora, pana se inmoaie legumele. Oprim focul, inlaturam foile de dafin si pasam supa cu blenderul vertical pana devine ca o crema. Adaugam sucul de portocala si potrivim supa de sare si piper.Supa Crema de Sfecla Rosie cu Portocala

4. Servim supa si punem in fiecare bol o lingura de smantana de gatit si putina coaja rasa de portocala. Aceasta supa crema de sfecla rosie devine mai gustoasa si mai aspectuoasa prin adaugarea de coaja rasa de portocala.Supa Crema de Sfecla Rosie cu PortocalaSupa Crema de Sfecla Rosie cu Portocala

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Supa Crema de Sfecla Rosie cu Portocala
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.