Reteta de pui cu masline si piure de cartofi este una dintre mancarurile mele preferate. Se prepara usor si aroma maslinelor – combinata cu cea de lamaie si rozmarin – da carnii de pui un gust minunat.

La prepararea retetei de pui cu masline si piure de cartofi folosim si vin alb, care da mancarii un plus de savoare. Dulceata lasata de ceapa si carne, combinata cu gustul sarat al maslinelor si cu aciditatea miezului de lamaie, completeaza perfect gustul piureului de cartofi. Cititi acest articol pentru a descoperi toate secretele pentru un piure de cartofi perfect si diferite tehnici si combinatii de ingrediente pentru a obtine nenumarate variante de piure de cartofi inedite si delicioase!

 

Ingrediente pentru reteta de pui cu masline si piure de cartofi:

 

  • 800 gr de piept de pui taiat in bucati mici
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 16 masline Kalamon (masline maro, mari)
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de ulei de masline (sau alt ulei)
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml supa de pui
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura rozmarin uscat (sau o ramura de rozmarin proaspat tocat marunt)
  • sare
  • piper proaspat macinat

 

Ingrediente pentru reteta de piure de cartofi:

 

  • 1 kg cartofi
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 100 gr unt rece taiat in cuburi mici
  • sare

 

Reteta de pui cu masline si piure de cartofi – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine cartofii si ii punem sa fiarba intregi intr-o oala cu apa rece in care am pus o lingura de sare. Nu ii curatam de coaja deoarece absorb multa apa si piureul devine apos. Ii fierbem aproximativ 50 minute. Verificam daca sunt gata introducand lama unui cutit subtire. Daca intra usor inseanma ca s-au fiert.
  1. In timp ce fierb cartofii pregatim reteta de pui cu masline. Taiem pieptul de pui in bucati mici. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Curatam lamaia de coaja si de partea alba, inlaturam samburii si tocam miezul in bucati mici. Scoatem samburii de la masline si le taiem felii.
  1. Incalzim uleiul intr-o tigaie mare si calim bucatile de piept de pui la foc mare, intorcandu-le sa se rumeneasca usor pe toate partile.
  1. Adaugam ceapa si usturoiul si continuam calirea 2-3 minute pana inmoaie putin, apoi stingem cu vin alb. Lasam sa fiarba pana se evapora alcoolul si adaugam supa de pui, maslinele, caperele, rozmarinul si miezul de lamaie. Micsoram focul si mai continuam fierberea inca 10 minute. Verificam daca mai este nevoie sa punem sare si adugam piper proaspat macinat.
  1. Cand s-au fiert cartofii ii curatam de coaja cat inca sunt calzi, ii taiem in bucati mai mici, ii punem intr-un bol si ii zdrobim cu telul sau cu furculita.
  1. Intr-o cratita incalizim bine laptele la foc mic si adaugam cartofii zdrobiti, amestecand incontinuu cu telul. Cand s-a incorporat tot laptele adaugam untul si sarea si amestecam energic pana se incorporeaza si untul.

 

Reteta de pui cu masline si piure de cartofi este gata!

Servim piureul pe o farfurie impreuna cu bucati de pui si sos de masline.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pui cu Masline si Piure de Cartofi
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)