Aceasta reteta de paste cu pesto de ardei copti se prepara in mod asemanator cu reteta de paste cu sos pesto de busuioc. Sosul pesto de ardei copti se prepara dupa reteta de baza de sos pesto. Diferenta consta in faptul ca ingredientul de baza este ardeiul kapia copt. Restul de ingrediente este aproape acelasi, numai cantitatea de busuioc este mai mica.
Reteta de paste cu sos pesto de ardei se prepara usor si rapid. De fapt, coacerea ardeiului kapia este procedeul care ne ocupa cel mai mult timp din aceasta reteta. In acest timp ne putem ocupa de pregatirea celorlalte ingrediente. Pentru aceasta reteta de paste cu pesto de ardei copti putem sa folosim orice tip de paste dorim.
Ingrediente pentru reteta de paste cu pesto de ardei copti:
- 500 gr paste (orice tip de paste)
- 600 gr ardei kapia copti
- 100 ml ulei de masline
- 100 gr nuci (sau alune de padure, migdale albe, muguri de pin)
- 100 gr parmezan ras
- 1-2 catei de usturoi
- 20 gr frunze de busuioc proaspat
- sare grunjoasa
- piper proaspat macinat
Reteta de paste cu pesto de ardei copti – mod de preparare:
- Incepem pregatirea acestor delicioase paste cu pesto de ardei prin a pregati sosul pesto de ardei. Coacem ardeii pe tigaie sau la cuptor, dupa preferinta. Punem ardeii copti intr-un bol si ii acoperim, pentru a putea inlatura coaja cu usurinta. Ii lasam timp de aproximativ 15 minute, apoi ii curatam de coaja, cotoare si seminte.
2. Rumenim putin intr-o tigaie miezul de nuca (sau alunele de padure, migdalele, mugurii de pin). Spalam bine frunzele de busuioc. Curatam cateii de usturoi. Razuim parmezanul.
3. Punem in blender ardeii, nucile, usturoiul, parmezanul ras, uleiul de masline si frunzele de busuioc. Adaugam sare si piper, dupa gust. Mixam ingredientele pana se maruntesc si se omogenizeaza.
4. Fierbem pastele in apa clocotita in care am pus sare, conform instructiunilor inscrise pe pachet. Cand sunt fierte, le scoatem si le amestecam imediat cu sosul pesto de ardei.
Aceste paste cu pesto de ardei se servesc fierbinti! Daca ne place parmezanul, putem adauga deasupra inca putin parmezan ras.