Lasagna cu Carne Tocata si Bechamel

0
21987

Lasagna cu carne tocata este o mancare delicioasa care se pregateste din straturi de paste, sos bolognese si sos bechamel. Eu am folosit foi de lasagna italiene, cu ou, care nu necesita prefierbere.

Este de preferat sa cumparam parmezanul bucata intreaga, nerazuit, este mai gustos si mai aromat decat cel gata razuit.

Pentru reteta de lasagna cu carne tocata  am folosit carne tocata de vita deoarece are mai putina grasime, la fel ca la reteta de musaca de cartofi cu vinete.

Este bine sa pregatim dinainte toate ingredientele, ca sa gatim fara graba si stres. Dupa ce pregatim sosul bolognese si sosul bechamel, putem sa asamblam lasagna. Sosul bolognese trebuie sa fie mustos deoarece foile de lasagna au nevoie de umezeala.

Pentru aceasta reteta nu am folosit reteta clasica de bechamel cu unt, lapte si faina. Folosesc o reteta mult mai usor de facut, cu amidon de porumb. Nu exista riscul sa se formeze cocoloase, sosul bechamel are o culoare mai frumoasa, este mai fin si mai gustos. Va recomand sa incercati acest sos bechamel si cu siguranta veti ramane incantati de rezultat!

Ingrediente pentru reteta de lasagna cu carne tocata si bechamel:

  • 500 gr foi de lasagna
  • 150 gr parmezan ras

Ingrediente pentru sosul bolognese:

  • 750 gr carne tocata
  • 4 linguri ulei de masline (sau alt ulei)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 morcov razuit
  • 2 tije de telina tocate marunt
  • 100 ml vin (alb sau rosu)
  • 800 gr rosii din conserva
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingura de busuioc uscat
  • sare
  • piper proaspat macinat

Ingrediente pentru sosul bechamel:

  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de amidon de porumb
  • 3 linguri de unt
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr parmezan ras (sau cascaval picant)
  • 1 lingurita de sare
  • ½ lingurita nucsoara
Ingrediente pentru reteta de lasagna cu carne tocata
Ingrediente pentru reteta de lasagna cu carne tocata

Reteta de lasagna cu carne tocata si bechamel – mod de preparare:

  1. Fierbem 2 litri de apa cu o lingurita de sare. Punem 5-6 foi de lasagna si le lasam 5 minute. Le scoatem pe un prosop curat si le lasam sa se zvante. Procedam in acelasi mod cu restul foilor de lasagna.

2. Intr-o tigaie mai mare incalzim uleiul si calim ceapa, usturoiul, morcovul si telina aproximativ 2-3 minute.

Intr-o tigaie mai mare incalzim uleiul si calim ceapa, usturoiul, morcovul si telina aproximativ 2-3 minute

3. Adaugam carnea tocata si o maruntim cu o lingura de lemn. Continuam calirea aproximativ 7-8 minute pana carnea isi schimba culoarea intr-un bej deschis.

Adaugam carnea tocata si o maruntim cu o lingura de lemn. Continuam calirea aproximativ 7-8 minute pana carnea isi schimba culoarea intr-un bej deschis.

4. Stingem cu vin si continuam calirea 3-4 minute pana se evapora alcoolul. Adaugam rosiile, zaharul, sarea, piperul, cimbrul si busuiocul si fierbem sosul 25 minute la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand. La final sosul trebuie sa ramana mustos.

Adaugam rosiile, zaharul, sarea, piperul, cimbrul si busuiocul si fierbem sosul 25 minute la foc mediu spre mic, amestecand din cand in cand. La final sosul trebuie sa ramana mustos.

5. Pregatim sosul bechamel. Dizolvam amidonul de porumb intr-un bol cu 200 ml lapte rece, amestecand cu telul de sarma. Incalzim restul de lapte intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand incepe sa fiarba, punem amidonul din bol si amestecam foarte bine cu telul. Micsoram focul la minim, adaugam sarea, nucsoara si mai fierbem aproximativ 3-4 minute pana se ingroasa sosul, amestecand incontinuu cu telul. Oprim focul si punem untul (nu tot deodata) amestecand energic cu telul, adaugam parmezanul ras, galbenusurile unul cate unul si amestecam pana se incorporeaza in sos.

Preparam sosul bechamel

6. Ungem bine o tava cu unt si punem un strat foarte subtire de sos bechamel, apoi punem un strat de foi de lasagna. Deasupra punem un strat de sos de carne si presaram parmezan ras. Asezam un strat de sos bechamel, alt strat de foi de lasagna si continuam in acelasi mod pana umplem toata tava. Ultimul strat trebuie sa fie cel de paste si sa fie acoperit cu sos bechamel peste care presaram parmezan din belsug.Reteta de lasagna cu carne tocata - pregatirea

7. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru o ora. Dupa o jumatate de ora deschidem cuptorul si inlaturam folia de aluminiu. Coacem lasagna cu carne tocata inca o jumatate de ora, pana se rumeneste frumos deasupra. Servim aceasta minunata lasagna cu carne tocata calduta, alaturi de o salata.

Lasagna cu Carne Tocata

Lasagna cu Carne Tocata

Lasagna cu Carne Tocata

Lasagna cu Carne Tocata

Lasagna cu Carne Tocata

Lasagna cu Carne Tocata

Lasagna cu Carne Tocata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Lasagna cu Carne Tocata si Bechamel
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.