Ce poate fi mai imbietor decat mirosul de placinta cu dovleac abia scoasa din cuptor? Placinta cu dovleac este pregatita frecvent de toate gospodinele in sezonul de toamna, deoarece in aceasta perioada gasim dovleacul pe piata din abundenta. Pentru o placinta cu dovleac aromata folosim scortisoara, dar mie imi place sa adaug in umplutura praf de cuisoare si praf de ghimbir. De asemenea pun si nuci maruntite si stafide. Pentru aceasta placinta cu dovleac am folosit foi preparate din aluat de placinta facut de mine. Daca nu preparati in casa aluat de placinta, puteti sa folositi un pachet de foi de placinta din comert.

Reteta de placinta cu dovleac de post – ingrediente pentru  aluatul de placinta:

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare

Placinta cu Dovleac de Post poza 2

Reteta de placinta cu dovleac de post – ingrediente pentru umplutura:

  • 1, 5 Kg dovleac razuit (1 dovleac de 2 Kg)
  • 50 ml ulei +100 ml (pentru uns foile)
  • 150 gr zahar
  • 100 gr nuci maruntite
  • 100 gr stafide (galbene si negre)
  • 2 linguri pesmet alb (sau gris)
  • 1 baton scortisoara (sau o lingurita praf de scortisoara)
  • 1 plic zahar vanilat
  • o jumatate lingurita praf de cuisoare
  • o jumatate lingurita praf de ghimbir
  • coaja rasa de lamaie (optional)

Placinta cu Dovleac de Post poza 1

 

Reteta de placinta cu dovleac de post – mod de preparare:

  1. Preparam aluatul pentru placinta cu dovleac asa cum am aratat la reteta de aluat de placinta. Lasam aluatul la frigider acoperit cu folie alimentara si ne ocupam de umplutura.

Placinta cu Dovleac de Post poza 3

2. Taiem dovlecul in 4 bucati, inlaturam semintele si il curatam de coaja. Razuim dovleacul prin razatoarea cu gauri mari.

3. Punem intr-o cratita 50 ml ulei, adaugam dovleacul, batonul de scortisoara si calim dovleacul pana se inmoaie si isi mai reduce volumul. Daca folosim praf de scostisoara, il adaugam dupa ce am terminat de calit dovleacul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si calim dovleacul pana scade tot lichidul. Luam cratita de pe foc si adaugam praful de cuisoare, praful de ghimbir, nucile, stafidele si pesmetul. Amestecam bine toate ingredientele si lasam compozitia sa se raceasca.

  Placinta cu Dovleac de Post poza 4

4. Scoatem aluatul de la frigider si il lasam putin pe masa de lucru, sa ajunga la temperatura camerei. Ungem cu ulei tava in care coacem placinta cu dovleac.

5. Impartim aluatul in 10 bucati. Intindem o bucata de aluat intr-o foaie cat se poate de subtire. O asezam in tava si o ungem cu ulei. Intindem inca 3 foi de placinta, le ungem pe fiecare cu ulei si le asezam in tava peste prima foaie. Punem jumatate din umplutura peste foi si o nivelam.

  Placinta cu Dovleac de Post poza 5

6. Intindem 2 foi de placinta, le ungem pe fiecare cu ulei si le asezam peste umplutura. Punem restul de umplutara peste foi si o intindem uniform. Acoperim umplutura cu inca 4 foi de placinta, avand grija sa ungem bine fiecare foaie cu ulei. Stopim ultima foaie cu ulei si putina apa. Unim bine marginile placintei si o taiem bucati.

  

7. Coacem placinta cu dovleac in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aproximativ 45 minute, pana se rumeneste. Scoatem placinta cu dovleac din cuptor, o lasam sa se mai raceasca apoi o presaram cu zahar pudra.

  Placinta cu Dovleac de Post poza 7

Servim placinta cu dovleac calda sau rece! Este la fel de buna!

Placinta cu Dovleac de Post poza 8Placinta cu Dovleac de Post poza 9

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinta cu Dovleac de Post
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii