Aceasta reteta de paine cu masline, oregano si menta are ca rezultat o paine foarte gustoasa si aromata, cu miros imbietor. Daca v-ati plictisit de gustul painii clasice si vreti sa incercati ceva diferit, preparati aceasta paine cu masline. Combinatia de arome de masline, oregano si menta este perfecta. O paine foarte gustoasa si aromata se obtine preparand reteta de paine de casa cu unt aromat.

 

Ingrediente pentru reteta de paine cu masline, oregano si menta:

 

  • 500 gr faina + 50 gr pentru presarat pe masa de lucru
  • 350 apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 gr masline taiate bucati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri menta proaspata tocata (sau 1 lingura menta uscata)
  • 1 lingura oregano
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar

 

Reteta de paine cu masline, oregano si menta – mod de preparare:

 

1. Pentru aceasta reteta de paine cu masline trebuie mai intai sa cernem faina. Scoatem samburii de la masline si-i taiem bucati.

2. Intr-un bol amestecam apa calduta cu drojdia, zaharul, sarea, uleiul, menta si oregano. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

    Paine cu Masline Oregano si Menta poza 2

3. Punem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si il intindem intr-un disc rotund. Asezam maslinele si framantam din nou aluatul aproximativ 10 minute, pana maslinele si incorporeaza in aluat. Mai presaram cate putina faina pe masa de lucru, deoarece maslinele contin umezeala si aluatul se lipeste de masa de lucru.

     Paine cu Masline Oregano si Menta poza 4

4. Punem aluatul sa creasca intr-un bol pe care l-am uns cu ulei. Acoperim aluatul cu un prosop sau cu membrana alimentara si il punem intr-un loc cald, sa creasca pana isi dubleaza volumul. Il lasam la crescut aproximativ o ora.

     Paine cu Masline Oregano si Menta poza 3

5. Dupa ce a crescut, punem aluatul pe masa de lucru si il mai framantam sa iasa aerul. Ii dam forma dorita si il asezam pe o tava in care am asternut hartie de copt unsa cu ulei. Facem cateva crestaturi in paine si o presaram cu putina faina.

     

6. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem aceasta paine cu masline timp de aproximativ 35 minute. Reducem focul la 170 grade si mai coacem painea inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

      Paine cu Masline Oregano si Menta poza 6

7. Scoatem painea din cuptor, o stropim cu putina apa si o acoperim cu un prosop. O lasam sa se raceasca si apoi o putem taia. Aceasta paine cu masline este foarte gustoasa si aromata!

   Paine cu Masline Oregano si Menta poza 7Paine cu Masline Oregano si Menta poza 8

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Paine cu Masline, Oregano si Menta
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)