De ce este bine sa facem singure diferite supe de casa (baza pentru mancaruri) cu care sa imbogatim gustul mancarurilor cand putem gasi la magazinele alimentare zeci de oferte de asemenea supe gata preparate? Deoarece supele de casa au ingredientele care ne plac, nu contin conservanti, coloranti si alte adaosuri daunatoare.

Daca v-ati intrebat vreodata care sunt secretele celor mai delicioase supe de casa ce pot fi folosite ca baza pentru mancaruri, cititi mai departe si este foarte posibil sa le descoperiti in randurile de mai jos. Va vom impartasi o multitidine de sfaturi, idei, trucuri si secrete inteligente care va vor ajuta sa faceti supe de casa delicioase, ce vor da un plus de savoare tuturor retetelor la care le veti adauga!

 

5 motive pentru a pregati supe de casa ca baza pentru mancare:

 

  1. Orice mancare devine mai gustoasa daca in loc de apa punem supa de casa – baza pentru mancaruri.

 

  1. Pastele fainoase (spaghete, macaroane, etc.), daca sunt fierte cu apa in care s-a pus o cantitate de supa de casa, sunt mult mai gustoase. De asemenea, sosurile facute cu supa de casa sunt mai gustoase.

 

  1. Poate parea costisitor, dar si carnea si puiul gatite nu numai cu apa dar si cu supa de casa – baza pentru mancaruri devin mai gustoase.

 

  1. O simpla mancare de legume devine mai gustoasa daca este gatita intr-o supa de pui, de legume sau intr-un un rapid “ceai” de plante aromatice (patrunjel, rozmarin, marar, telina, leustean, frunze de dafin). Chiar daca nu gatim in fiecare zi cu supa de casa, putem sa o facem macar la mesele de sarbatori sau in cantitati mai mari, o data la cateva luni.

 

  1. Pregatite in cantitati moderate, supele de casa – baza pentru mancaruri pot fi pastrate la frigider maxim 3 zile. Daca faceți supe de casa – cu intentia de a le folosi ca baza pentru alte retele – in cantitati mari, puteți sa le pastrati la congelator in containere rezistente timp de pana la 3 luni. In plus, ingredientele folosite (carne, legume) pot fi adaugate la alte mancaruri.

 

Principalele supe de casa folosite ca baza pentru mancaruri sunt:

 

  • Supa de pui
  • Supa de carne rosie (vita, porc)
  • Supa de peste (poate fi folosita ca baza pentru borsul de peste)
  • Supa de creveti (poate fi folosita ca baza pentru mancaruri cu fructe de mare)
  • Supa de legume si plante aromatice

 

Supa de pui baza pentru mancaruri

 

Supe de casa – 10 secrete pentru reusita

 

  1. Vinul este cel mai important igredient, face supele mai gustoase si le da o aroma speciala. De asemenea, vinul imbogateste si accentueaza aroma celolorlalte ingrediente.
  1. Gama de legume si mirodenii pe care putem sa le folosim este foarte variata. Avantajul supelor de casa – baza pentru mancaruri este faptul ca putem folosi ce avem in casa si ce ne place. Trebuie sa fim totusi atente sa se potriveasca cu gustul mancarii la care vrem sa folosim supa.
  1. Calim ingredientele in putin ulei inainte sa adaugam vinul si apa, astel aroma ingredientelor devine mai pronuntata si supa mai gustoasa. Pentru a face o supa buna, va trebui să impletim armonios aromele ingredientelor folosite. Legume cum ar fi ceapa, usturoiul, țelina, patarnacul și morcovii, calite treptat în ulei sau in unt – ca un prim pas pentru eliberarea aromelor – sunt ingredientele cele mai folosite in retelele de supe de casa. Inainte de a trece la pasul urmator, asigurati-va ca acestea sunt gatite suficient de mult pentru a se inmuia si pentru a-si elibera aromele.
  1. Putem sa folosim pentru gatirea supelor de casa – baza pentru mancaruri ingrediente pe care altfel le-am arunca, de exemplu cozile de la  patrunjel, marar, telina, partea mai groasa de la cotoarele de broccoli si varza.
  1. Nu este nevoie sa punem sare in supele-baza pentru mancaruri. Este de preferat sa punem sare in mancarurile la care adaugam supe de casa – baza pentru mancaruri.
  1. Indepartam cu o lingura spuma care se formeaza deasupra in primele 15-20 minute. Punand o bucatica de gheata in oala facilitam strangerea spumei si astfel o  putem inlatura mai repede.
  1. Strecuram supa printr-o strecuratoare deasa. Este de preferat sa folosim si o bucata de tifon ca sa se retina toate micile bucati de ingrediente. Nu presam cand strecuram supa.
  1. Supa fierbinte se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, neacoperita, timp de 1 pana la 1 1/2 ore sau pana cand ajunge aproape la temperatura camerei. Cand supa e aproape rece o introducem in frigider pana se raceste bine. Astfel grasimea se aduna deasupra si putem sa o inlaturam mai usor atunci cand vrem sa folosim supa.
  1. Supele de casa – baza pentru mancaruri se pot pastra in frigider timp de pana la trei zile. In cazul in care nu utilizati imediat intreaga cantitate de supa, cel mai bun mod de a conserva este sa o inghetati in tavite pentru cuburi de gheata. Astfel, veti avea mereu la indemana cantitati mici de supa de casa pe care le puteti adauga la alte retete de mancare.
  1. Supa de casa pe baza de carne capata un gust mai intens daca folosim carne cu oase sau fierbem oase direct.

Adauga un comentariu

Comentarii

Rezumat articol
Supe de Casa - Baza pentru Mancaruri
Titlu
Supe de Casa - Baza pentru Mancaruri
Descriere
5 motive pentru a pregati supe de casa * 10 secrete pentru reusita supelor de casa
Autor