Ficat de Porc la Tigaie cu Ceapa Caramelizata

0
8512

Reteta de ficat de porc la tigaie cu ceapa caramelizata este o reteta usoara, rapida si foarte gustoasa. Trebuie sa acordam putina atentie etapei in care prajim ficatul, sa nu-l prajim prea mult ca sa nu se intareasca.

Fragezirea ficatului de porc

Inainte a praji ficatul este necesar sa il tinem pentru 10 minute in putin lapte ca sa se fragezeasca putin si sa iasa sangele.

Ingrediente pentru reteta de ficat de porc la tigaie cu ceapa caramelizata (pentru 2 portii):

  • 220 gr ficat de porc
  • 2 cepe taiate felii subtiri
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 20 ml otet balsamic
  • 40 ml ulei de masline (sau alt ulei)
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • cimbru proaspat sau uscat
  • sare
  • piper

Tip: Daca gatim pentru mai mult de 2 persoane marim cantitatile in functie de numarul de persoane.

Cum se prepara ficatul de porc la tigaie cu ceapa caramelizata:

  1. Incalzim 20 ml de ulei intr-o tigaie (la foc mare) si punem ceapa taiata felii subtiri. Condimentam cu sare si piper, apoi micsoram focul si calim ceapa pe jumatate.
  2. Adaugam zaharul brun si continuam sa calim ceapa, amestecand incontinuu la foc mic. Stingem cu 2 linguri de otet balsamic si cu sucul de portocala. Presaram putin cimbru proaspat si continuam calirea pana se inmoaie ceapa.
  3. Intre timp, lasam ficatul pentru 10 minute in putin lapte ca sa iasa sangele, apoi il scoatem, il uscam cu hartie de bucatarie si il presaram cu faina pe toate partile.
  4. Incalzim o tigaie si punem restul de ulei (20 ml). Punem ficatul in tigaie si il lasam sa se prajeasca putin, apoi il intoarcem pe cealalta parte si il prajim putin. Continuam sa prajim ficatul intorcandu-l inca de doua ori, pana se rumeneste frumos pe ambele parti. Procedand astfel, ficatul ramane fraged si mustos, nu se intareste. Dupa ce l-am prajit, ficatul trebuie sa aiba culoarea roz in interior. Cand ficatul este gata il condimentam cu sare, piper si putin cimbru proaspat.
  5. Scoatem ficatul din tigaie, il taiem felii, il asezam pe un platou si punem alaturi garnitura de ceapa caramelizata.

Reteta de ficat de porc la tigaie cu ceapa caramelizata este gata! Pofta buna!

Ficat de Porc la Tigaie cu Ceapa Caramelizata

Ficat de Porc la Tigaie cu Ceapa Caramelizata

Ficat de Porc la Tigaie cu Ceapa Caramelizata

Ficat de Porc la Tigaie cu Ceapa Caramelizata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ficat de Porc la Tigaie cu Ceapa Caramelizata
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.