Aceste chiftelute de post cu ciuperci si cartofi reprezinta o solutie care ne scoate din incurcatura in cazul in care nu mai stim ce sa gatim de post. Aceasta reteta de chiftelute de post cu ciuperci este foarte buna atunci cand vrem sa pregatim ceva rapid, cu ingrediente putine, pe care la avem atunci la indemana. De asemenea din cateva legume putem prepara niste delicioase chiftele din legume.

Am pregatit aceste chiftelute de post cu ciuperci foarte rapid si usor. Am fiert cartofii si i-am razuit. In timpul in care fierbeau cartofii, am calit ciupercile si ceapa. Am amestecat toate ingredientele si am format chiftelutele. Le-am prajit apoi in ulei. In cazul in care nu vrem sa le prajim, le punem intr-o tava, le stropim cu putin ulei si le coacem la cuptor timp de aproximativ 20 minute.
Servim aceste chiftelute de post cu ciuperci cu paine si o salata verde.

Ingrediente pentru reteta de chiftelute de post cu ciuperci si cartofi:

  • 700 gr ciuperci proaspete
  • 2 cepe tocate marunt
  • 2 cartofi fierti si razuiti
  • 1 morcov razuit
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 linguri de pesmet +2 linguri
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 lingurita cimbru
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ulei pentru prajit

Reteta de chiftelute de post cu ciuperci si cartofi – mod de preparare:

1. Spalam cartofii si ii punem la fiert.

2. Curatam ciupercile de pielita de deasupra si le taiem felii. Curatam ceapa si o tocam marunt. Razuim morcovul prin razatoarea cu gauri mici. Calim ciupercile putin, adaugam ceapa si morcovul si le calim impreuna pana scade tot lichidul. Le lasam sa se raceasca si le maruntim putin in blender.

Chiftelute de Post cu Ciuperci si Cartofi poza 3

3. Curatam cartofii de coaja si ii razuim prin razatoarea cu gauri mari sau ii zdrobim bine cu furculita. Amestecam cartofii cu ciupercile si restul de ingrediente. Amestecam bine compozitia pana se omogenizeaza.

Chiftelute de Post cu Ciuperci si Cartofi poza 4

4. Formam chiftelutele, le tavalim prin pesmet si le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc frumos. Le scoatem pe un platou pe care am asternut hartie de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Chiftelute de Post cu Ciuperci si Cartofi poza 8

Servim aceste chiftelute de post cu ciuperci calde sau reci. Sunt la fel de bune.

Chiftelute de Post cu Ciuperci si Cartofi poza 5Chiftelute de Post cu Ciuperci si Cartofi poza 6

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Chiftelute de Ciuperci si Cartofi
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)