Chifle Pufoase cu Branza si Oregano

0
6654

Aceasta reteta de chifle pufoase cu branza si oregano se prepara in mod asemanator cu reteta de chifle de casa cu lapte si unt. Difera doar cateva ingrediente. Aceste chifle pufoase cu branza si oregano sunt foarte gustoase, moi si aromate, bune la micul dejun langa un pahar de lapte sau pentru un sandwich rapid la cina. Le putem pastra la congelator si astfel avem in fiecare zi chifle proaspete. Aceste chifle pufoase cu branza se dezgheata foarte repede.

Ingrediente pentru reteta de chifle pufoase cu branza si oregano:

  • 650 gr faina + 50 gr (pentru masa de lucru)
  • 200 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 300 gr branza rasa
  • 3 oua + 1 galbenus (pentru uns chiflele)
  • 1 lingura oregano uscat
  • 2 linguri menta proaspata (sau o lingura menta uscata)
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • susan, mac, diverse seminte pentru decor (optional)

Ingrediente pentru reteta de chifle pufoase cu branza si oregano

Mod de preparare:

  1. Cernem faina intr-un bol incapator si o amestecam cu sarea. Asezam hartie de copt in tava cuptorului.

2. Diluam drojdia cu putin lapte caldut. O amestecam cu o lingurita de zahar si cateva linguri de faina si o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.Diluam drojdia cu putin lapte caldut. O amestecam cu o lingurita de zahar si cateva linguri de faina si o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

3. Batem ouale si le amestecam cu laptele caldut, uleiul, restul de zahar, menta si oregano.

4. Facem o adancitura in faina si punem drojdia crescuta, branza rasa si amestecul de oua, lapte, ulei, menta si oregano.Facem o adancitura in faina si punem drojdia crescuta, branza rasa si amestecul de oua, lapte, ulei, menta si oregano

5. Framantam bine ingredientele pana obtinem un aluat fin si elastic, care nu se lipeste de maini.Framantam bine ingredientele pana obtinem un aluat fin si elastic, care nu se lipeste de maini

6. Punem aluatul intr-un bol uns cu ulei, il acoperim cu membrana pentru alimente si cu un prosop. Punem bolul cu aluat intr-un loc caldut si il lasam sa creasca timp de 45-50 minute, pana isi dubleaza volumul.Lasam aluatul la dospit

7. Presaram cu faina masa de lucru. Punem aluatul, il framantam putin sa iasa aerul si il taiem in 2 bucati egale.Presaram cu faina  masa de lucru. Punem aluatul, il framantam putin sa iasa aerul si il taiem in 2 bucati egale.

8. Din fiecare bucata de aluat formam un sul pe care il taiem in 6 bucati egale.

Din fiecare bucata de aluat formam un sul pe care il taiem in 6 bucati egale

9. Luam o bucata de aluat in podul palmei si aducem marginile spre centru pana se formeaza o bila rotunda. Procedam astfel cu toate bucatile de aluat si le asezam in tava.Luam o bucata de aluat in podul palmei si aducem marginile spre centru pana se formeaza o bila rotunda. Procedam astfel cu toate bucatile de aluat si le asezam in tava.

10. Acoperim aceste chifle pufoase cu branza cu un prosop. Le lasam sa creasca o jumatate de ora. Dupa ce au crescut chiflele, le ungem cu galbenus de ou diluat cu putina apa. Le presaram cu susan sau cu mac.Acoperim aceste chifle pufoase cu branza cu un prosop. Le lasam sa creasca o jumatate de ora. Dupa ce au crescut chiflele, le ungem cu galbenus de ou diluat cu putina apa. Le presaram cu susan sau mac.

11. Incalzim cuptorul la 180 grade. Coacem chiflele timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.Chifle Pufoase cu Branza si Oregano

Putem servi aceste chifle pufoase cu branza simple sau cu diferite feluri de mancare.

Chifle Pufoase cu Branza si OreganoChifle Pufoase cu Branza si Oregano

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Chifle Pufoase cu Branza si Oregano
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.