Perisoare cu Sos de Smantana si Marar

0
10273

Aceasta reteta de perisoare cu sos de smantana si marar se prepara foarte usor si rezultatul este o mancare deosebit de gustoasa si aromata. La aceasta reteta de perisoare cu sos de smantana si marar putem folosi orice tip de carne tocata: de pasare, de porc sau amestec de carne de porc si vita. Eu am avut astazi carne tocata de curcan, si am decis sa o folosesc la aceasta reteta deoarece imi place mai mult. In general, pentru ciorba de perisoare folosesc un amestec de carne de porc si vita.

Ingrediente pentru reteta de perisoare cu sos de smantana si marar

Ingrediente pentru perisoare:

  • 500 gr carne tocata (orice tip de carne tocata)
  • 1 ceapa razuita
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de orez
  • 2-3 linguri marar tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru perisoare
Ingrediente pentru perisoare

Ingrediente pentru sos:

  • 400 ml din apa in care au fiert perisoarele
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • ½ lingurita nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat
Ingrediente pentru sos
Ingrediente pentru sos

Mod de preparare:

  1. Punem intr-un bol carnea tocata, ceapa razuita, oul, orezul spalat si scurs bine de apa, mararul, sare si piper dupa gust. Amestecam foarte bine toate ingredientele.

Punem intr-un bol carnea tocata, ceapa razuita, oul, orezul spalat si scurs bine de apa, mararul, sare si piper dupa gust. Amestecam foarte bine toate ingredientele.

2. Din compozitia rezultata, cu mainile ude, formam perisoare putin mai mari decat perisoarele folosite pentru ciorba de perisoare si le asezam pe un platou.Din compozitia rezultata, cu mainile ude, formam perisoare putin mai mari decat perisoarele folosite pentru ciorba de perisoare si le asezam pe un platou

3. Punem apa sa fiarba intr-o cratita si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem perisoarele. Le fierbem timp de aproximativ 20 minute, apoi le scoatem pe un platou.  Fierbem perisoarele timp de aproximativ 20 minute, apoi le scoatem pe un platou

4. Preparam sosul. Incalzim untul intr-o tigaie incapatoare si calim usturoiul timp de o jumatate de minut, ca sa-si lase aroma. Inlaturam usturoiul, adaugam faina si amestecam energic cu un tel de sarma. Punem cate putin din apa fierbinte in care au fiert perisoarele si amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa pana obtinem un sos de consistenta pe care o are ciulamaua – nici gros, nici subtire. Fierbem sosul 2-3 minute si adaugam smantana. Cand sosul incepe din nou sa clocoteasca adaugam perisoarele, nucsoara, sarea si piperul. Lasam perisoarele sa mai fiarba timp de aproximativ 10 minute. Oprim focul, adaugam mararul si amestecam.Perisoare cu Sos de Smantana si Marar

Servim aceste perisoare cu sos de smantana cu paine proaspata, salata sau muraturi.

Perisoare cu Sos de Smantana si MararPerisoare cu Sos de Smantana si Marar

Alte retete cu perisoare care v-ar putea interesa

Mai jos puteti vedea si alte retete cu perisoare (dati click pe titlul sau pe fotografia retetei pentru a citi reteta).

Ciorba de perisoare cu bors – reteta romaneasca traditionala

Ciorba de Perisoare cu Bors

Ciorba de perisoare a la grec – reteta greceasca originalaCiorba de Perisoare a la Grec

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Perisoare cu Sos de Smantana si Marar
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.