Aceasta reteta de perisoare cu sos de smantana  si marar se prepara foarte usor si rezultatul este o mancare deosebit de gustoasa si aromata. La aceasta reteta de perisoare cu sos de smantana si marar putem folosi orice tip de carne tocata: de pasare, de porc sau amestec de carne de porc si vita. Pentru aceste perisoare cu sos de smantana eu am avut carne tocata de curcan, deoarece imi place mai mult. In general, pentru ciorba de perisoare folosesc un amestec de carne de porc si vita.

Reteta de perisoare cu sos de smantana si marar – ingrediente pentru perisoare:

  • 500 gr carne tocata (orice tip de carne tocata)
  • 1 ceapa razuita
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de orez
  • 2-3 linguri marar tocat
  • sare
  • piper proaspat macinat

Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 2

Reteta de perisoare cu sos de smantana si marar – ingrediente pentru sos:

  • 400 ml din apa in care au fiert perisoarele
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper proaspat macinat

Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 3

Reteta de perisoare cu sos de smantana si marar – mod de preparare:

  1. Punem intr-un bol carnea tocata, ceapa razuita, oul, orezul spalat si scurs bine de apa, mararul, sare si piper dupa gust. Amestecam foarte bine toate ingredientele.

Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 4

2. Din compozitia rezultata, cu mianile ude, formam perisoare putin mai mari decat perisoarele folosite pentru ciorba de perisoare si le asezam pe un platou.

  Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 5

3. Punem apa sa fiarba intr-o cratita si adaugam putina sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem perisoarele. Le fierbem timp de aproximativ 20 minute, apoi le scoatem pe un platou.

  Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 6

4. Preparam sosul. Incazim untul intr-o tigaie incapatore si calim usturoiul timp de o jumatate de minut, ca sa-si lase aroma. Inlaturam usturoiul, adaugam faina si amestecam energic cu un tel de sarma. Punem cate putin din apa fierbinte in care au fiert perisoarele si amestecam bine, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam atata apa pana obtinem un sos de consistenta pe care o are ciulamaua – nici gros, nici subtire. Fierbem sosul 2-3 minute si adaugam smantana. Cand sosul incepe din nou sa clocoteasca adaugam perisoarele, nucsoara, sarea si piperul. Lasam perisoarele sa mai fiarba timp de aproximativ 10 minute. Oprim focul, adaugam mararul si amestecam.

  Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 7

Servim aceste perisoare cu sos de smantana cu panie proaspata, salata sau muraturi.

Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 8Perisoare cu Sos de Smantana si Marar poza 9

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Perisoare cu Sos de Smantana si Marar
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii