Tort de Biscuiti cu Ciocolata si Nuci

0
182

Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci – unul din cele mai delicioase deserturi, foarte usor de pregatit si foarte versatil. Tortul de biscuiti a fost vedeta copilariei pentru multi dintre noi. Poate fi servit la orice masa festiva, dar si pentru simplul rasfat al celor dragi.

Tortul de biscuiti cu ciocolata si nuci este un tort de biscuiti fara coacere, perfect pentru zilele caniculare din mijlocul verii cand vrem sa stam departe de orice sursa de caldura. Daca nu avem timp pentru un desert mai elaborat, cu multe blaturi, creme si decor pretentios, un astfel de tort fara coacere este o alegere perfecta! Practic, este un salam de biscuiti ceva mai elevat, pe care nu il mai modelam in forma de salam, ci il asezam in tava.

Trebuie mentionat ca acest tort de biscuiti cu ciocolata si nuci are nevoie de cateva ore de racire, asadar este bine sa-l preparam cu o zi inainte de a-l consuma. Acest lucru nu este necesar neaparat pentru a se intari straturile de ciocolata, pentru ca acestea se intaresc destul de repede. Blatul fiind preparat din acel amestec de biscuiti si crema are nevoie de timp pentru ca biscuitii sa absoarba umiditatea si sa se fragezeasca.

In ceea ce priveste decorul, am decorat tortul de biscuiti cu nuci macinate si ornamente pentru tort.

Deserturile cu ciocolata reprezinta un desert clasic, ce se bucura de o popularitate imensa. Noi va indemnam sa  pregatiti acest tort din biscuiti cu ciocolata si nuci deoarece este original si festiv si va fi pe placul tuturor. Se prepara foarte simplu si in plus nu veti avea nevoie sa pregatiti aluatul sau sa coaceti blaturi. Nu o sa va ia mai mult de 30 de minute, insa rezultatul este unul fantastic de gustos!

Pentru a prepara acest tort de biscuiti nu avem nevoie de multe ingrediente, le putem adapta dupa preferinte, dar orice am alege sa schimbam nu vom renunta la ciocolata amaruie. Am ales sa folosesc ciocolata amaruie cu 65% cacao, ideala pentru prajituri. Gustul intens al ciocolatei da un gust foarte bun prajiturilor si torturilor.

Acest tort de biscuiti este imbogatit cu nuci si ciocolata si aromat cu multa esenta de rom pentru ca mi-am dorit sa transform o reteta banala intr-una spectaculoasa, cu aspect festiv. Tortul acesta este atat de delicios incat este greu sa ne oprim la o singura portie! Texturi si arome placute ne cuceresc de la prima lingurita. Nu exagerez daca va spun ca este cel mai bun tort de biscuiti, l-am pregatit pentru o aniversare si musafirii au fost foarte incantati!

Tortul de biscuiti prezentat in varianta simpla ar putea fi servit insotit de un sos sau inghetata, dar acest tort de biscuiti cu ciocolata si nuci nu are nevoie de absolut nimic in plus. Asa cum veti observa, am folosit foarte putin zahar pudra cu aroma de rom pentru compozitia cremei. Gustul ciocolatei este suficient, trebuie sa ramana vedeta si nu va fi influentat de restul ingredientelor. Cei care iubesc ciocolata inteleg perfect preferinta mea.

Tort de Biscuiti cu Ciocolata si Nuci – reteta video pas cu pas

Ingrediente pentru reteta de tort de biscuiti cu ciocolata si nuci:

  • 600 gr biscuiti
  • 1 l lapte
  • 160 zahar pudra
  • 80 gr amidon alimentar
  • 200 gr ciocolata cu peste 65% cacao
  • 200 gr miez de nuca taiat grosier
  • 100 gr unt
  • 20 gr cacao
  • 2 fiole esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
Ingrediente pentru reteta de tort de biscuiti cu ciocolata si nuci
Ingrediente pentru reteta de tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata cu peste 65% cacao
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 30 gr unt
  • 1 fiola esenta de rom (optional)
Ingrediente pentru glazura de ciocolata
Ingrediente pentru glazura de ciocolata

Ingrediente pentru decor:

  • 30 gr miez de nuca macinat
  • ornamente pentru tort
Ingrediente pentru decor
Ingrediente pentru decor

Reteta de tort de biscuiti cu ciocolata si nuci – mod de preparare:

  1. Rupem biscuitii cu mana si ii punem intr-un bol incapator.

Rupem biscuitii cu mana si ii punem intr-un bol incapator

2. Taiem nucile, le punem peste biscuitii din bol si amestecam.

Taiem nucile, le punem peste biscuitii din bol si amestecam

3. Pregatim crema de ciocolata. Intr-un bol amestecam cu un tel de sarma zaharul pudra, zaharul vanilat, amidonul si cacaua cernuta. Turnam peste acest amestec aproximativ 200 ml lapte si amestecam bine cu telul pana obtinem un amestec omogen.

Amestecam zaharul pudra, zaharul vanillat, amidonul, cacaua si 200 ml lapte

4. Punem la fiert restul de lapte intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, reducem focul la minim si turnam amestecul de zahar, amidon si cacao. Incepem imediat sa amestecam energic cu telul de sarma. Fierbem crema pana incepe sa se ingroase apoi oprim focul. Adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam pana se incorporeaza.

Fierbem restul de lapte cu amestecul de zahar, amidon si cacao si apoi adaugam ciocolata

5. Adaugam untul si il incorporam si pe acesta in crema de ciocolata.

Adaugam untul si il incorporam si pe acesta in crema de ciocolata

6. Turnam crema de ciocolata peste biscuiti si amestecam bine pana cand toate bucatile de biscuiti sunt cuprinse in crema.

Turnam crema de ciocolata peste biscuiti si amestecam bine pana cand toate bucatile de biscuiti sunt cuprinse in crema

7. Asezam hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili.

Asezam hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili

8. Punem toata compozitia in tava si presam si nivelam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. Punem tava cu tortul de biscuiti la rece pentru 4-5 ore sau pana a doua zi, ca sa se intareasca.

Punem toata compozitia in tava si presam si nivelam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar

9. Scoatem tava cu tortul de biscuiti de la frigider si inlaturam cu grija inelul detasabil al tavii.

Scoatem tava cu tortul de biscuiti de la frigider si inlaturam cu grija inelul detasabil al tavii

10. Pregatim glazura de ciocolata. Punem smantana pentru frisca sa se incalzeasca intr-o craticioara amestecand incontinuu. Imediat dupa ce se apropie de punctul de fierbere, o luam de pe foc si punem bucatile de ciocolata amaruie in ea. Adaugam untul si amestecam incontinuu pana se incorporeaza.

Pregatim glazura de ciocolata

11. Turnam glazura de ciocolata calduta peste blatul din biscuiti si tragem o parte din aceasta si pe margini, lasand-o sa curga pe partile laterale. Daca dorim putem sa lasam tortul si asa, nefinisat, sau, cu ajutorul unei spatule, uniformizam glazura de ciocolata de jur imprejur imbracand astfel intregul tort de biscuiti intr-un strat de ciocolata.

Ornam tortul cu nuci macinate si cu ornamente pentru tort.

Punem tortul de biscuiti la rece ca sa se intareasca glazura si apoi il putem taia.

Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

Alte retete care v-ar putea interesa

Salam de biscuiti cu ciocolata

Salam de Biscuiti cu Ciocolata

Prajitura cu nuca si ciocolata

Prajitura cu Nuca si Ciocolata

Prajitura cu cacao si crema de ciocolata

Reteta Prajitura cu Cacao

Prajitura insiropata cu crema de cacaoPrajitura Insiropata cu Crema de Cacao

 

Cheesecake japonez cu ciocolata albaCheesecake Japonez cu Ciocolata

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Tort de Biscuiti cu Ciocolata si Nuci
Autor
Retete Pentru O Viata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total