Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel este unul dintre cele mai delicioase retete de cheesecake pe o putem pregati in sezonul de toamna. Acest cheesecake cu dovleac si sos caramel este un desert foarte fin, cremos si aromat. Se prepara foarte usor, din ingrediente simple si la indemana, ca dovleacul placintar si branza. Dovleacul ii da o culoare placuta, iar aroma lui specifica este destul de discreta. Sosul caramel completeaza perfect aroma de scortisoara si dovleac a acestui cheesecake cu dovleac si caramel.

Dovleacul trebuie consumat in sezonul rece pentru continutul sau bogat in minerale si vitamine, care ne ajuta la mentinerea imunitatii. Putem consuma dovleacul crud, adaugat in salate. Putem prepara diverse placinte cu dovleac sau o delicioasa supa crema de dovleac.

Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel – ingrediente pentru blat:

  • 200 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacao

Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 1

Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel – ingrediente pentru umplutura:

  • 500 gr crema de branza
  • 400 gr piure de dovleac
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • o jumatate lingurita nucsoara
  • o jumatate lingurita pudra de ghimbir
  • putina sare

Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 3

Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel – ingrediente pentru sosul caramel:

  • 125 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 150 ml smantana de gatit

Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 9

Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel – mod de preparare:

  1. Pentru a obtine piureul de dovleac, taiem in jumatate un dovleac (aproximativ 1 kg), ii scoatem semintele si il coacem in cuptor timp de aproximativ o ora, pana se inmoaie. Scoatem miezul si il pasam in blender.

2. Maruntim bine biscuitii in blender si ii punem intr-un castron. Adaugam pudra de cacao si untul topit si amestecam ingredientele pana obtinem un amestec ca un nisip ud.

3. Tapetam cu hartie de copt baza unei tavi cu pereti detasabili (22-24cm). Peretii tavii ii ungem cu unt si-i tapetam cu putina faina. Punem amestecul de biscuiti in tava si il presam cu o lingura intr-un strat uniform.

  Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 2

Punem tava la frigider pentru o jumatate de ora.

4. Amestecam in mixer crema de branza cu zaharul pana devin o crema fina. Adaugam piureul de dovleac, sarea, vanilia, scortisoara, nucsoara si ghimbirul si mixam pana compozitia devine omogena. Adaugam smantana si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. La final, adaugam amidonul si amestecam bine.

  Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 4

5. Turnam umplutura in tava, peste blatul de biscuiti.

  Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 5

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170 grade si coacem acest cheesecake cu dovleac aproximativ o ora. Oprim focul si lasam tava in cuptorul cu usa intredeschisa timp de inca o ora. Scoatem tava cu cheesecake cu dovleac din cuptor si il lasam sa se raceasca complet la temperatura camerei.

  Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 6

Acoperim tava cu folie alimentara si o punem la frigider pentru 3 ore, sau de seara pana dimineata.

6. Preparam sosul caramel. Punem intr-o craticioara zaharul si il topim la foc mic. Adaugam apoi untul si smantana de gatit si il mai fierbem aproximativ 5 minute.

  Cheesecake cu Dovleac si Caramel poza 7

7. Scoatem tava cu cheesecake din frigider si il scoatem cu grija din tava. Ornam acest cheesecake cu dovleac cu sos caramel si cu seminte de dovleac putin rumenite pe tigaie(optional).

 

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Cheesecake cu Dovleac si Caramel
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Adauga un comentariu

Comentarii