Reteta de budinca de cartofi cu sunca si cascaval prezentata mai jos este o reteta foarte simpla si rapida. Aceasta mancare se poate consuma fie ca aperitiv, fie ca fel principal, insotita de o salata.

 

Ingrediente pentru reteta de budinca de cartofi cu sunca si cascaval:

 

  • 1 kg de cartofi
  • 250 gr sunca presata
  • 200 gr cascaval
  • 2 oua
  • 5 linguri de unt
  • 300 ml smantana de gatit
  • sare
  • piper
  • oregano

 

Budinca de cartofi cu sunca si cascaval – mod de preparare:

 

  1. Curatam cartofii si ii taiem rondele, ii condimetam cu sare, piper si oregano si ii amestecam pentru ca toate rondelele de cartofi sa se aromatizeze.

 

  1. Taiem sunca in cubulete si radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.

 

  1. Batem ouale cu smantana pana se omogenizeaza. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

 

  1. Ungem cu unt o tava si asezam rondelele de cartofi. Deasupra punem sunca presata taiata marunt si turnam amestecul de oua si smantana. Presaram cascavalul ras pe toata suprafata tavii, uniform, si pe deasupra punem untul taiat bucatele.

 

  1. Punem budinca la cuptorul incalzit dinainte si o coacem la foc mediu (180 grade) pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Budinca de Cartofi cu Sunca si Cascaval
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)