Ciorba de conopida si legume este una dintre cele mai simple si mai rapide ciorbe. Ciorba de conopida in combinatie cu alte legume, este o ciorba foarte gustoasa pe care o putem pregati in perioadele de post. Servita fierbinte, cu crutoane de paine prajita frecata cu usturoi, este delicioasa! Noua ne plac mult ciorbele si supele simple de legume, in special supa crema de legume.
Ingrediente pentru ciorba de conopida si legume de post:
- 800 gr conopida (1 conopida medie)
- 4-5 linguri ulei
- 1 ceapa tocata marunt
- 2 morcovi taiati rondele
- 1 ardei rosu tocat marunt
- 2 cartofi taiati cubulete
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 2 rosii razuite (sau suc de rosii, pasta de rosii)
- 4-5 linguri marar tocat
- sare
- piper proaspat macinat
- suc de lamaie (sau bors) pentru acrit
- apa calda
Mod de preparare:
- Curatam legumele, le spalam si le tocam. Desfacem buchetele de conopida, le spalam bine si le lasam sa se scurga de apa. Taiem buchetele de conopida care sunt mai mari in bucati mici, ca sa le putem lua in lingura.
2. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa, morcovii si ardeiul cu un praf de sare, timp de aproximativ 4 minute, pana devin lucioase. Adaugam usturoiul taiat felii si continuam calirea inca 1 minut, amestecand incontinuu.
3. Punem peste legumele din cratita aproximativ 2 litri de apa calda. Cand incepe sa clocoteasca, punem cartofii taiati cubulete si-i lasam sa fiarba timp de 15 minute.
4. Adaugam conopida, rosiile sarea si piperul.
5. Continuam fierberea timp de aproximativ 15 minute, pana se inmoaie conopida.
6. Daca vrem, putem sa o lasam asa si sa-i adaugam adaugam sucul de lamaie si mararul tocat. Eu am vrut ca ciorba de conopida sa fie mai cremoasa, mai legata. Am scos cartofii din ciorba si i-am pasat in blender impreuna cu putina zeama din ciorba. Am adaugat carofii pasati in ciorba si amestecat bine.
7. Servim ciorba de conopida cu crutoane de paine prajita frecata cu usturoi.
Daca nu tinem post, putem adauga la fiecare portie de ciorba de conopida cate o lingura de smantana.