Reteta de ghiveci de legume cu branza feta (briam) este o reteta din bucataria greceasca. Este o reteta simpla, usor de preparat si - deoarece este gatita la cuptor - legumele nu se zdrobesc, isi pastreaza forma.
Aceasta reteta este una din multele variante in care putem prepara un ghiveci de legume (depinde de sezon si de legumele pe care le...
Reteta de mancare de linte neagra se prepara usor si rapid, in cel mult 30 minute. Pentru prepararea acestei retete am folosit condimente cu gust picant care accentueaza aroma deosebita a boabelor de linte neagra.
Lintea neagra este un aliment bogat in proteine, minerale si fibre, saraca in grasimi si fara colesterol, fiind este denumita si "caviarul vegetarienilor". Boabele de linte...
Reteta de mancare de linte rosie este solutia perfecta atunci cand trebuie sa gatim ceva pentru masa de pranz si nu avem prea mult timp la dispozitie. Lintea rosie fierbe foarte repede, in cel mult 20 de minute, si astfel pregatim intr-un timp record o mancare consistenta si foarte gustoasa.
Deoarece lintea rosie se sfarama usor la fiert, dupa primele...
Desi reteta de ciulama de ciuperci este o reteta clasica, este si foarte actuala, fiind foarte apreciata la masa. Ciulamaua de ciuperci este una dintre mancarurile cu ciuperci preferate de familia mea. O ciulama de ciuperci bine preparata poate sa placa si celor care nu apreciaza in mod deosebit ciupercile pentru ca sosul alb si patrunjelul pun in evidenta savoarea...
Reteta de vinete la cuptor cu rosii si branza este o reteta din bucataria greceasca. La prepararea acestei retete grecii folosesc renumita branza feta, care este facuta din lapte de oaie sau din amestec de lapte de oaie si lapte de capra. Daca nu avem branza feta putem folosi o branza de oaie mai tare. Reteta de vinete la...
Reteta de mancare de linte verde este simplu de preparat. Se prepara in mod asemanator cu reteta de mancare de fasole uscata, cu deosebirea ca nu este nevoie sa punem lintea la inmuiat cu o seara inainte.
Fierbem lintea separat impreuna cu o foaie de dafin si cu doi catei de usturoi intregi. Dupa ce a fiert, o adaugam intr-o...
Reteta de mancare de fasole se prepara in special in zilele de post. Este o mancare gustoasa si hranitoare, cu efecte binefacatoare pentru sanatate. Fasolea are un continut bogat de proteine, carbohidrati si fibre, continut scazut de grasimi, nu are colesterol si nici gluten.
Fasolea poate inlocui cu succes carnea deoarece proteinele continute de fasole au valoarea proteinelor din carne....
Budinca de orez cu legume si sos bechamel este un fel de mancare pe care il pregatim rapid si economic deoarece putem folosi cantitati mici din legume pe care le avem deja in frigider.
Putem sa facem budinca din diferite combinatii de legume cu carne, pui, mezeluri sau peste si orez sau paste fainoase, acoperite cu un strat de crema...
Reteta de orez cu legume si naut este un fel de mancare pe care il putem face atunci cand am gatit naut, fasole sau linte si ne-a mai ramas o portie. In loc sa o aruncam, putem face rapid si ieftin un alt fel de mancare din orez si cateva legume pe care le avem in casa. Putem folosi orice legume...
Pentru reteta de mancare de bame putem cumpara bame congelate de la supermarket. Bamele proaspete nu sunt usor de gasit datorita faptului ca sunt cultivate la scara redusa in Romania (in zonele sudice). Se gatesc foarte usor, in acelasi mod cum pregatim fasolea verde.
Bamele congelate se folosesc direct din pachet, fara a le dezgheta si fara a le spala. In functie de preferintele fiecaruia,...
Vremea
București
cer acoperit de nori
0.9
°
C
1.2
°
0.5
°
86 %
2.6kmh
100 %
vin
3
°
sâm
5
°
Dum
6
°
lun
6
°
mar
5
°