Ciorba de pui este binecunoscuta de toata lumea si foarte des consumata. Se poate face din puiul intreg sau numai din bucatile cu mai multe oase (pieptul si pulpele le putem folosi pentru alte feluri de mancare). Bucatile de pui le putem lasa intregi sau putem sa le inlaturam oasele si pielea si sa rupem carnea in bucati mici. Se poate acri cu bors sau cu suc de lamaie. Carnea de pui este preferata de toata familia si pregatesc des supa de pui sau supa de pui cu galuste.

 

Ingrediente pentru reteta de ciorba de pui cu leustean:

  • 1 pui de 1kg sau 1 kg de maruntaie de pui
  • 4-5 linguri de ulei
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 fir de praz tocat marunt
  • 2 morcovi tocati marunt
  • 1 bucata mica de telina (de marimea unui ou) tocata marunt
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 cartof taiat in 4 bucati
  • 2 rosii mari date prin razatoare (sau 200 gr rosii din conserva)
  • 5-6 linguri de paste mici (sau orez)
  • 1 foaie de dafin
  • 10 boabe de piper
  • ½ legatura leustean tocat
  • ½ legatura patrunjel tocat
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper

 

Reteta de ciorba de pui cu leustean – mod de preparare:

 

  1. Spalam bine puiul si il punem intr-o oala mare. Adaugam apa cat sa-l acopere cu 2-3 cm, punem foaia de dafin si boabele de piper si il fierbem in oala descoperita, la foc mic, pentru 45-50 minute, pana carnea este bine fiarta. Luam spuma care se formeaza si completam cu apa calda atunci cand scade lichidul din oala (puiul trebuie sa fie mereu acoperit cu apa).

 

  1. Cand puiul este fiert, il scoatem din oala pe un platou si stecuram supa intr-un bol. Clatim oala si o stergem bine, incalzim uleiul la foc mediu si calim ceapa, prazul, morcovul, telina, ardeiul si cartoful aproximativ 2-3 minute pana se inmoaie putin.

 

  1. Adaugam 1 ½ l din supa in care a fiert puiul (daca e mai putina mai completam cu apa) si cand incepe sa clocoteasca punem rosiile, pastele sau orezul. Micsoram focul si mai fierbem ciorba de pui 20 minute.

 

  1. Punem in oala carnea de pui si o mai lasam sa fiarba 1-2 minute. Gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare si piper si oprim focul.

 

  1. Adaugam sucul de lamaie, leusteanul si patrunjelul si servim.

 

Pofta buna!

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Ciorba de Pui
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)