Garnitura de dovleac pane o putem prepara ori de cate ori pregatim alte retete cu dovleac si ne mai ramane o bucata de dovleac nefolosita. Taiem dovleacul in felii de aproximativ 1 cm grosime, le presaram cu sare si cu faina (sau pesmet) si apoi le prajim in ulei incins.

Putem servi garnitura de dovleac pane cu orice tip de carne fripta sau prajita.Aceasta garnitura poate inlocui cu succes garnitura de cartofi prajiti. Este chiar mai buna, mai dulce si mai aromata! Garnitura de dovleac pane este foarte gustoasa si se poate consuma si fara carne, cu cascaval ras pe deasupra.

Dovleacul este un produs economic pe care il gasim pe piata mult timp, de toamna pana aproape de primavara. Dovleacul este originar din America Centrala si a patruns in bucataria internationala, fiind folosit la prepararea unei game foarte largi de mancaruri si deserturi, sosuri si chiar a painii. Cel mai simplu este sa il coacem la cuptor, dar putem sa il folosim si pentru supa sau placinta. Semintele de dovleac sunt o gustare excelenta. Dovleacul este apreciat si pentru beneficiile aduse sanatatii, fiind bogat in potasiu si vitaminele A si C. Contine si o cantitate mare de betacaroten, un antioxidant foarte important pentru organismul uman. Betacarotenul continut de dovleac actioneaza impotriva efectelor imbatranirii.

 

Ingrediente pentru garnitura de dovleac pane (pentru 2 portii):

 

  • 500 gr dovleac
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri faina (sau pesmet)
  • 50 gr cascaval ras (sau branza)
  • sare

 

Garnitura de dovleac pane – mod de preparare:

 

  1. Curatam dovleacul de coaja si il taiem in felii de aproximativ 1 cm grosime. Presaram feliile de dovleac cu sare si le lasam aproximativ o jumatate de ora intr-o strecuratoare pentru a intra sarea si a se scurge de apa.
  1. Luam fiecare bucata de dovleac si o presaram cu faina (sau pesmet).
  1. Incalzim bine uleiul intr-o tigaie si prajim feliile de dovleac la foc mediu. Cand s-au rumenit pe o parte, intoarcem feliile de dovleac pe cealalta parte.
  1. Le scoatem cu spumiera pe o farfurie pe care am pus hartie de bucatarie ca sa se absoarba uleiul. Le punem apoi pe un platou si radem deasupra cascaval sau branza.

 

Garnitura de dovleac pane se serveste calda, alaturi de carne fripta sau prajita.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Dovleac Pane cu Cascaval
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)