Cum Gatim Carnea de Pasare

0
6653

Carnea de pasare este consumata foarte mult la nivel mondial. Nu exista niciun colt al planetei unde sa nu se consume carne de pasare gatita in diferite moduri. Este un aliment cu o mie de fete.

Cum gatim carnea de pasare

Carne de pasare cruda
Carne de pasare cruda

De obicei carnea de pasare se pregateste in cratita, cu sos de rosii in diverse combinatii cu legume, orez si paste. De regula, bucatile de pui se prajesc mai intai in ulei ca sa-si pastreze sucurile si gustul.

Carnea de pasare se poate gati si la cuptor, de asemenea insotita de diverse legume, orez sau paste. Deoarece carnea de pasare este de regula frageda, taiata bucati se poate frige pe gratar sau se poate praji in tigaie sau in friteuza.

In ambele cazuri bucatile de carne mai intai se marineaza intr-o marinata de ulei, lamaie si diverse mirodenii sau intr-o marinata cu vin sau otet.

Daca alegem sa prajim bucatile de carne de pasare, le scugem bine de marinata si le dam prin faina, ou si pesmet sau printr-un aluat subtire din apa si faina (ca pentru clatite). In cazul in care carnea este de pui tanar si este foarte frageda, se serveste imediat ce se scoate din tigaie. Atunci cand carnea este de la o pasare mai mare (gaina, curcan, gasca, rata), ca sa nu fie cruda si tare, punem bucatile de carne intr-o tava si le gatim in cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute.

Carnea de pasare trebuie gatita cu atentie. Nu trebuie sa o fierbem, sa o prajim sau sa o tinem la cuptor mai mult decat este necesar deoarece se usuca. Deoarece toata grasimea este concentrata sub piele, cand vrem sa gatim carnea in cratita putem sa indepartam grasimea inlaturand pielea. Mancarea va fi mai “usoara”, mai sanatoasa si chiar mai gustoasa, deoarece de multe ori grasimea are un miros greu, in functie de hrana cu care a fost crescuta pasarea. Nu inlaturam insa niciodata pielea de la puiul pe care vrem sa-l gatim la cuptor sau la gratar deoarece carnea se usuca si isi pierde gustul. In cazul in care gatim puiul la cuptor si vrem sa se scurga cat mai multa grasime, punem carnea de pui pe gratarul cuptorului si punem dedesubt o tava in care se va scurge grasimea.

La prepararea carnii de pasare putem folosi mirodenii proaspete sau uscate. Foile de dafin, cimbrul, oregano, paprika, patrunjelul se folosesc la toate mancarurile din carne de pasare.

La gatitul pasarilor de vanat este necesara o procedura speciala inainte de a fi gatite. La ratele salbatice trebuie sa ne asiguram sa am inlaturat partea de deasupra cozii, unde este adunata o grasime care miroase foarte urat. Cand frigem carne de rata salbatica trebuie sa gaurim pielea in diferite locuri ca sa se scurga surplusul de grasime.

La pasarile salbatice este absolut necesara marinarea carnii deoarece de multe ori carnea lor are un miros greu. Daca lasam carnea sa stea mai multe ore la marinat, aceasta ia aroma ingredientelor din marinata si se fragezeste. Tinem marinata la frigider si din cand in cand amestecam bucatile de carne ca sa se imbibe bine cu marinata pe toate partile.

De regula pasarile salbatice nu au grasime. Ca sa le gatim fara sa se usuce trebuie sa le protejam cu grasime.

Adauga un comentariu

Comentarii

Rezumat articol
Cum Gatim Carnea de Pasare
Titlu
Cum Gatim Carnea de Pasare
Descriere
Cum gatim carnea de pasare - toate secretele pentru gatirea carnii de pasare
Autor
Retete Pentru O Viata
retetepentruoviata.ro
Retete Pentru O Viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul Dvs.!
Vă rugăm să introduceți aici numele Dvs.