Reteta de placinte cu branza sarata este o reteta foarte cunoscuta si apreciata. Pentru aceasta reteta de placinte este necesar sa folosim impreuna cu branza sarata si branza dulce sau urda deoarece fara aceasta placintele ar iesi foarte sarate. La fel procedam si la reteta de placinta cu spanac si branza.

La aceasta reteta de placinte am folosit aluat facut in casa si au iesit minunate! Probabil ca va spuneti ca aluatul este greu de facut, dar nu este asa. Foile se intind usor si, odata invatata reteta de aluat, este foarte simplu. Din acest aluat se pot face placinte cu diverse umpluturi: cu spanac si branza, cu mere, cu dovleac, cu crenvursti.

 

Reteta de placinte cu branza sarata – ingrediente pentru aluat:

 

  • 100 gr margarina
  • 100 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite sare
  • 1 ou batut (pentru uns placintele)

 

Reteta de placinte cu branza sarata – ingrediente pentru umplutura:

 

  • 300 gr telemea de oaie
  • 200 gr branza dulce sau urda
  • 2 oua + un albus
  • 100 ml smantana de gatit (sau 4 linguri de lapte)
  • putin piper

 

Reteta de placinte cu branza sarata – mod de preparare:

 

  1. Cernem intr-un bol faina cu sarea.
  1. Adaugam margarina si uleiul si frecam ingredientele cu degetele pana se formeaza bucatele de aluat ca niste firimituri.
  1. Adaugam galbenusul si iaurtul si framantam usor pana obtinem un aluat care nu se lipeste de peretii bolului. Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin iaurt sau apa.Punem aluatul la frigider pentru o ora, acoperit cu folie pentru alimente.
  1. Intindem aluatul intr-o foaie de 3 mm si o taiem in patratele.
  1. Intr-un bol radem telemeaua sau o maruntim cu o furculita si o amestecam cu branza dulce sau cu urda, ouale, smantana si piperul.
  1. In centrul fiecarui patrat de aluat punem o lingura din umplutura si o intindem putin cu atentie ca sa nu rupem aluatul.
  1. Cu ajutorul unei pensule (sau cu degetele) udam marginile patratului cu putina apa ca sa se lipeasca mai bine aluatul atunci cand il indoim.
  1. Indoim patratul astfel incat sa acopere umplutura si apasam marginile patratului ca sa se lipeasca. Asezam placintele in tava cuptorului pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt.
  1. Dupa ce am terminat de umplut toate placintele, le ungem cu 1 ou batut impreuna cu 2 linguri de lapte si le coacem la cuptorul incalzit dinainte la 180 grade (foc mediu) timp de 40 minute, pana se rumenesc. Aceste placinte le putem servi calde sau reci. Sunt la fel de bune!

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Placinte cu Branza Sarata
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)