Pentru a prepara reteta de iepure la cuptor cu vin si legume trebuie mai intai sa marinam iepurele pentru 24 ore intr-o marinada compusa din vin (rosu sau alb, sec sau demi-sec), otet, ceapa, usturoi, sare, piper, rozmarin si foi de dafin. Este necesar sa marinam carnea de iepure pentru ca aceasta sa se fragezeasca si sa se aromatizeze...
O salata dietetica ideala pentru curele de slabire si de detoxifiere, facuta din ingrediente cu un continut caloric mic, dar extraordinar de bogate in vitamine si minerale.
Salatele insotesc felurile principale de mancare sau pot constitui si singure un pranz complet si sanatos. Nu este o exagerare ca putem face salate din toate ingredientele pe care le avem in frigider sau in dulap. Putem...
Reteta de ostropel de pui se pregateste cu minim de efort si intr-un timp scurt. Ostropelul de pui este o mancare foarte gustoasa, din ingrediente economice, pe care le avem mereu la indemana. La prepararea acestui ostropel de pui putem folosi chiar si un pui intreg taiat bucati potrivite, la fel ca la reteta de pui cu masline. De...
Reteta de aluat de pizza este simpla si usor de facut. Efortul de a framanta acest aluat de pizza ne va fi rasplatit deoarece putem face o cantitate mai mare de aluat de pizza, pentru mai multe blaturi.
Cand avem putin timp liber putem prepara un aluat de pizza din care intindem blaturi pe care le punem in congelator, in...
Ciorba de miel cu smantana este nelipsita de la masa de Pasti. Pentru prepararea aceastei ciorbe de miel avem nevoie de bucati de carne de miel cu os. Ciorba de miel se poate prepara cu rosii si bors sau se poate drege cu smantana si galbenus de ou. Familia mea prefera ciorba de miel dreasa cu smantana si galbenus de...
Aceasta reteta de aluat de cornulete cu smantana se prepara usor si rapid. Se obtine un aluat de cornulete foarte fraged, gustos si aromat. La prepararea acestui aluat de cornulete eu am folosit unt, dar acesta poate fi inlocuit cu untura. Rezultatul va fi la fel de bun. Smantana pe care o folosim trebuie sa aiba un continut mare...
Pita greceasca se pregateste foarte usor in casa, din ingrediente la indemana oricui. Odata pregatita, o putem pastra la congelator si decongela inainte de servire. Pita greceasca este gustoasa si moale, perfecta alaturi de gyros de pui, hummus, tzatziki, dar si pe post de blat pentru o pizza rapida. Poate inlocui cu succes painea, se poate consuma cu orice...
Reteta de pilaf de orez cu legume la cuptor poate fi un fel principal delicios si sanatos pentru cei care tin post sau pentru cei care doresc preparate vegetariene. Este insa si o garnitura pentru cei carora le plac combinatiile de orez cu legume. Legumele pe care le folosim la prepararea acestui pilaf de orez cu legume la cuptor le alegem...
Reteta de aluat de placinta este o reteta indispensabila pentru orice gospodina. Putem folosi aceasta reteta de aluat de placinta ori de cate ori dorim sa pregatim orice fel de placinta: placinta cu spanac de post, placinta cu branza dulce, placinta cu branza sarata, placinta cu spanac si branza, placinta cu carne de pui si cascaval, placinta cu dovleac,...
Sarmale cu pasat si ciuperci - o reteta de post mai rar pregatita, dar foarte buna. Eu le-am facut cu foi de varza acra (murata) insa se pot face si cu varza dulce. O reteta vegana foarte gustoasa si usor de preparat.
Pasatul este porumb macinat mai mare. Il folosim la aceste sarmale in loc de orez in combinatie cu...
Vremea
București
cer senin
13.1
°
C
14.4
°
11
°
79 %
2.1kmh
0 %
lun
15
°
mar
21
°
mie
15
°
joi
15
°
vin
14
°