Reteta de ciorba de cartofi cu bors este una dintre cele mai populare retete de ciorbe de legume. Este perfecta pentru perioadele de post. Se prepara rapid, este gustoasa si consistenta.
In aceasta ciorba de cartofi cu bors am adaugat ingredientele care dau gust oricarei ciorbe de legume: ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, telina, ardei kapia, usturoi...
Pita greceasca se pregateste foarte usor in casa, din ingrediente la indemana oricui. Odata pregatita, o putem pastra la congelator si decongela inainte de servire. Pita greceasca este gustoasa si moale, perfecta alaturi de gyros de pui, hummus, tzatziki, dar si pe post de blat pentru o pizza rapida. Poate inlocui cu succes painea, se poate consuma cu orice...
Reteta de oua umplute cu pate de ficat este un aperitiv clasic, nelipsit de la mesele festive. Este foarte simplu de facut si pe placul tuturor. Pentru aceasta reteta de oua umplute avem nevoie de oua, pate de ficat, maioneza, smantana, un ardei rosu si verdeata pentru decor.
Eu am folosit un pate de ficat facut in casa., insa aceasta...
Reteta pentru aceste turte coapte in tigaie este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit o parte din cantitatea de apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt putin mai dulci si mai fine. Aceste turte coapte in tigaie sunt foarte bune simple, unse cu unt, gem sau miere, sau pot sa inlocuiasca painea...
Negresa de post cu gem si nuci este o prajitura delicioasa, usor de facut, perfecta pentru zilele de post. Nu avem nevoie de mixer, amestecam ingredientele solide cu cele lichide cu telul de sarma sau cu o spatula. Aceasta negresa de post cu gem si nuci este foarte buna, un pic umeda, ciocolatoasa si aromata.
La prepararea acestei retete de negresa...
Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt un pic mai dulci si mai fine. Aceste placinte la tigaie cu urda si marar sunt foarte bune si pufoase si se pregatesc foarte repede.
Aluatul pentru aceste placinte se...
Reteta de paste cu sos bolognese este o reteta italiana si a luat numele de la orasul Bologna. Italienii denumesc sosul bolognese "ragu alla bolognese", dar in restul lumii este cunoscut cu jumatate din nume: bolognese. In reteta originala de paste cu sos bolognese se foloseste carne tocata manual.
Pentru cine prefera o mancare mai dietetica, reteta de paste cu...
Reteta de paste cu sos de rosii de mai jos este reteta italiana originala de paste cu sos de rosii. Aceasta reteta de paste cu sos de rosii are la baza reteta clasica italiana de sos de rosii (salsa di pomodoro alla napoletana).
Aceasta reteta de paste cu sos de rosii are cateva secrete pe care vi le voi dezvalui in continuare....
Aceasta reteta de aluat de cornulete cu smantana se prepara usor si rapid. Se obtine un aluat de cornulete foarte fraged, gustos si aromat. La prepararea acestui aluat de cornulete eu am folosit unt, dar acesta poate fi inlocuit cu untura. Rezultatul va fi la fel de bun. Smantana pe care o folosim trebuie sa aiba un continut mare...
Chec englezesc cu mere caramelizate - un desert delicios cu mere verzi caramelizate. Incercati-l si nu veti regreta!
La prepararea acestui chec este de preferat sa folosim mere verzi, tari.
Comparativ cu reteta originala, am modificat putin cantitatile deoarece tava mea era mai mare si am redus proportia de faina, ca sa fie checul mai pufos. Intr-adevar acest chec a fost cel mai...
Vremea
București
cer senin
12
°
C
12.7
°
10
°
81 %
1.5kmh
0 %
mar
21
°
mie
15
°
joi
15
°
vin
14
°
sâm
7
°