Reteta de aluat de placinta este o reteta indispensabila pentru orice gospodina. Putem folosi aceasta reteta de aluat de placinta ori de cate ori dorim sa pregatim orice fel de placinta: placinta cu spanac de post, placinta cu branza dulce, placinta cu branza sarata, placinta cu spanac si branza, placinta cu carne de pui si cascaval, placinta cu dovleac,...
Reteta de aluat de pizza este simpla si usor de facut. Efortul de a framanta acest aluat de pizza ne va fi rasplatit deoarece putem face o cantitate mai mare de aluat de pizza, pentru mai multe blaturi.
Cand avem putin timp liber putem prepara un aluat de pizza din care intindem blaturi pe care le punem in congelator, in...
Reteta de varza cu carnati este o reteta traditionala romaneasca, gustoasa si usor de pregatit. Poate fi pregatita cu carnati proaspeti de casa sau cu carnati afumati, subtiri sau grosi, din magazin. Putem sa adaugam si o mica cantitate de bacon sau slanina. Eu am pus si 100 gr slanina afumata.
Este important ca varza sa fie acra, dar nu...
Vinete umplute la cuptor cu ceapa, rosii si usturoi - Imam Bayildi - o reteta turceasca de vinete umplute la cuptor atat de delicioasa incat imamul care le-a mancat primul a lesinat din pura incantare! Sau a fost in stare de șoc din cauza cantitatii mari de ulei folosita la aceasta reteta? Nu conteaza, singurul lucru care conteaza este urmatorul:...
Reteta de placinte la tigaie cu urda si marar este o reteta traditionala taraneasca, veche si simpla. Eu am inlocuit apa cu lapte. Imi plac mai mult asa, deoarece sunt un pic mai dulci si mai fine. Aceste placinte la tigaie cu urda si marar sunt foarte bune si pufoase si se pregatesc foarte repede.
Aluatul pentru aceste placinte se...
Reteta de ostropel de pui se pregateste cu minim de efort si intr-un timp scurt. Ostropelul de pui este o mancare foarte gustoasa, din ingrediente economice, pe care le avem mereu la indemana. La prepararea acestui ostropel de pui putem folosi chiar si un pui intreg taiat bucati potrivite, la fel ca la reteta de pui cu masline. De...
Reteta de ciorba de cartofi cu bors este una dintre cele mai populare retete de ciorbe de legume. Este perfecta pentru perioadele de post. Se prepara rapid, este gustoasa si consistenta.
In aceasta ciorba de cartofi cu bors am adaugat ingredientele care dau gust oricarei ciorbe de legume: ceapa, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, telina, ardei kapia, usturoi...
Reteta de paste cu sos bolognese este o reteta italiana si a luat numele de la orasul Bologna. Italienii denumesc sosul bolognese "ragu alla bolognese", dar in restul lumii este cunoscut cu jumatate din nume: bolognese. In reteta originala de paste cu sos bolognese se foloseste carne tocata manual.
Pentru cine prefera o mancare mai dietetica, reteta de paste cu...
Reteta de pasca fara aluat cu branza dulce, smantana si stafide este o reteta de pasca foarte simpla si accesibila si in acelasi timp foarte gustoasa. Nu trebuie decat sa amestecam ingredientele si obtinem un desert pascal de neuitat! Un amestec cremos de branza dulce, oua, unt, smantana si multe stafide, aromat cu coaja de lamaie si de portocala...
Tocanita de iepure cu ceapa se prepara din carne de iepure care a stat la marinat cel putin 24 ore pentru a se fragezi. In acest scop, cu o zi inainte de a gati aceasta reteta, pregatim o marinada compusa din ulei, vin rosu, otet, usturoi, foi de dafin, piper si ienibahar. Punem carnea de iepure in aceasta marinada...
Vremea
București
câțiva nori
18
°
C
18
°
17.1
°
55 %
3.6kmh
20 %
vin
18
°
sâm
20
°
Dum
22
°
lun
21
°
mar
21
°