Cu aceasta reteta de pui cu sos de rosii obtinem un fel de mancare care se poate consuma ca atare, cu garnitura de orez sau de cartofi. Ceapa, morcovul si telina dau o aroma deosebita carnii si sosului.

Aceasta reteta de pui cu sos de rosii se poate folosi ca baza pentru alte mancaruri cu carne de pasare si cu legume. Carnea de pui poate fi inlocuita cu carne de curcan, de gasca, de rata sau de gaina, in combinatie cu bame, vinete, mazare sau cartofi.

 

Ingrediente pentru reteta de pui cu sos de rosii:

 

  • 1 pui de 1 ½ kg, taiat bucati
  • 1 kg de rosii proaspete pasate in blender sau 400 gr rosii din conserva
  • 2 linguri de pasta de rosii
  • 100 ml ulei
  • 1 morcov tocat cubulete
  • 2 tije de telina tocate marunt
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 3 catei de usturoi intregi
  • 80 ml vin rosu
  • 1 lingurita de oregano (sau cimbru) uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 8 boabe de ienibahar
  • 10 boabe de piper
  • piper proaspat macinat
  • ½ legatura patrunjel tocat

 

Reteta de pui cu sos de rosii – mod de preparare:

 

  1. Intr-o cratita mare si larga incalzim uleiul la foc mediu si rumenim putin bucatile de pui pe toate partile.

 

  1. Scoatem bucatile de pui cu spumiera si le punem deoparte pe un platou. In cratita in care am rumenit puiul adaugam ceapa, morcovul si telina si calim pentru 2 minute, dupa care adaugam si usturoiul si mai calim o jumatate de minut.

 

  1. Adaugam bucatile de pui in cratita si stingem cu vin rosu. Lasam sa fiarba 2-3 minute, pana se evapora alcoolul.

 

  1. Adaugam rosiile, pasta de rosii, foaia de dafin, cimbru sau oregano, sare (dupa gust), boabele de ienibahar si boabele de piper si fierbem sosul fara capac timp de 5-6 minute.

 

  1. Punem apa calda cat sa acopere bucatile de pui pana la jumatate (aproximativ 200 ml), acoperim cratita cu un capac si fierbem la foc mic pentru 40 minute, pana bucatile de pui sunt fierte si sosul se ingroasa.

 

  1. Oprim focul, presaram patrunjelul tocat si piperul proaspat macinat si amestecam.

 

Puiul cu sos de rosii se serveste cu garnitura de orez basmati, piure de cartofi, paste sau cartofi prajiti.

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Pui cu Sos de Rosii
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)