Clatitele sunt unul dintre cele mai rapide deserturi (sau aperitive) si tocmai de aceea au devenit extrem de populare. Simplu de facut, din ingrediente pe care le avem oricand in frigider, clatitele sunt un suport excelent pentru aproape orice tip de umplutura, dulce sau sarata. Astazi am preparat clatite pufoase dupa o reteta simpla. Jumatate le-am umplut cu gem de capsuni, iar restul cu ciocolata, pentru a satisface toate preferintele familiei. Acestea sunt un desert preferat, deopotriva, de copii si de cei mari si cu mare potential de reinventare. Este suficient sa gasim o umplutura mai inedita ori un mod de prezentare mai special, si clatitele pot deveni un desert spectaculos.

 

Ingrediente:

  • 280 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt topit
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente reteta clatite pufoase

 

Mod de preparare:

  1. Se amesteca bine intr-un vas ouale cu sarea pana se desfac bine ouale.
  2. Se topeste untul si se cerne faina.
  3. Se adauga zaharul, vanilia, untul si faina in ploaie. Se amesteca bine cu un tel sau un mixer pana se formeaza o coca ce se subtiaza cu laptele  si apa minerala, astfel ca amestecul sa fie omogen.
  4. Se lasa compozitia deoparte 10-15 minute sa se odihneasca.
  5. Se unge o tigaie cu ulei, se incinge si se toarna un polonic de coca. Se misca tigaia astfel ca aceasta sa se intinda bine. Se coc la foc mic si, cand incep sa se rumeneasca pe margine, se intorc.
  6. Clatitele se aseaza unele peste altele intr-o farfurie, se umplu cu dulceata si se impacheteaza in forma de plic sau de sul.

Clatitele se pot umple cu orice fel de dulceata, cu gem sau marmelada, cu urda, ciocolata, inghetata sau cu piure de spanac.

 

Adauga un comentariu

Comentarii

Detalii reteta
recipe image
Reteta
Clatite Pufoase - Clatite Rapide
Data publicarii
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
Media voturilor
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)